Składy rodziny patchworkowej - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 lip 2016, 15:23

Pan po rozwodzie ma 3 dzieci poch. z małżeństwa tworzy nieformalny związek z Panią (panną), która ma 1 dziecko z innym panem i dorobili się wspólnej pociechy. Składają 2 wnioski:pan na swoje pociechy i wspólną pociechę, Pani na swoją pociechę (tą z innym panem). Moje pytanie jest następujące: jakie powinny być składy rodzin w tych 2 wnioskach? Zgodnie z "Podręcznikiem ministerialnym 500+" powinny być takie same: Pan, Pani i wsz. dzieci(moje, twoje, wspólne), przypominam sobie jednak, że guru Mazurkiewicz na szkoleniu twierdził, iż nie powinno być w składach takiej rodziny dzieci konkubenta (partnera)(tylko wspólne i własne), ale może źle zrozumiałem. Jak uważacie?
Pirks

Napisano: 14 lip 2016, 9:03

Tylko wspolne i własne dzieci.
EwelinaGops
Stażysta
Od: 07 lip 2016, 9:48
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2016, 10:14

"Podręcznik dla samorządów Rodzina 500+" w przykł. na str. 10 i 11 stwierdza, że skład rodziny w obu przyp. (wnioskach), gdy wspólnie wych. wspólne dziecko, że SKŁAD RODZINY TAKI SAM.
Pirks

Napisano: 14 lip 2016, 10:37

nie wiem co tam w tym podreczniku, bo wole do ustawy zagladac;-) ale gdybym ja przyjmowala te wnioski to dla mnie jest to jedna rodzina czyli skald rodziny w obu wnioskach musialby byc taki sam
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2016, 12:28

Uważam, że dobrze zostały wnioski złozone.Pan nie może wpisac do wniosku dzieci pani - nie sa małżeństwem.
mądrala

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x