SKO A ZDROWOTNA - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 18 paź 2020, 18:54

SKO decyzją własną uchyliło naszą decyzje i przyznało stronie od kwietnia prawo do świadczenia pielęgnacyjnego wraz ze składką społeczną.
Zdrowotnej nie przyznało gdyż w katach była decyzja z PUP że strona jest zarejestrowana.

Świadczenie przyznano do sierpnia zgodnie z orzeczeniem.
We wrześniu strona złożyła kolejny wniosek z nowym orzeczeniem. Wtedy wniosła o zgłoszenie jej do ubezpieczenia zdrowotnego. Sprawdziłam Ja w SEPI, gdzie wyszło ze do 31 marca 2020 podlegała ubezpieczeniu zdrowotnemu.

A jak drukowałam raport z SEPI 02.06.2020to to wychodziło że jest zarejestrowana w PUP

Widocznie po przedstawieniu decyzji o przyznaniu świadczenia PUP zrobił korektę składek.

Co teraz mam zrobić czy opłacić zaległe skłądki za miesiące kwiecień sierpień. Jak zrobić decyzję o przyznaniu jeśli decyzja SKO za ten okres wygasła.
Yvonne99
Stażysta
Od: 04 kwie 2018, 9:12
Zajmuję się: ŚW/ŚR

Napisano: 19 paź 2020, 8:37

decyzji na skladki, ani spoleczne ,ani zdrowotne, się nie wydaje, to nasz obowiązek - placic je - w okreslonych sytuacjach..jeśli pani jest osobą samotna (nie jest w związku małżeńskim) to po przyznaniu przez sko SP powinnas byłą zgłosić ja do ubezpieczenia zdrowotnego i oplacac skladkę zdrowotna od dnia przyznania SP
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x