SKO i decyzja o NP

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: SKO i decyzja o NP

Post autor: kb »

tak, jak sie uprawomcni decyzja odmowna( ktora zakonczy postepowanie wszczete wnioskiem strony, ktory teraz jest nie rozpatrzony) to zawiadomisz strone o wszczeciu postepowania o np i zwrot a potem zakonczysz to postepowanie o nienalezne wydajac decyzje o np i zwrocie :)
aaaaaaaa

Post autor: aaaaaaaa »

żadne np tylko NIENALEZNE Z WINY PRACOWNIKA!!
- NIE MA NP. - TY ZWRACASZ - WPROWADZONO TAKĄ ODPOIEDZIALNOŚC USTAWĄ Z 2011r. o odpowiedzialności pracowników samorzadowych
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Jaki znawca tematu :lol: Doucz się (o ile czytać umiesz).

Art 25 ust 2 pkt 4. Coś jeszcze masz do dodania panie aaaaaaa?
aaaaaaaa

Post autor: aaaaaaaa »

bo ja mój drogi patrze z pozycji wnioskodawcy, którym a propos jestem - skoro mi się nie nalezało to trzeba było dac odmowe a nie zawracać dup.e i wypłacać - wypłaciłac boś niedouczony to płać
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

no tak, tylko najpierw kolego musisz z tym pojsc do sadu:)nienaleznie pobrane jest a ty mozesz isc do sadu i zadac odszkodawania
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Już widzę wynik sprawy w sądzie- to nie decyzje dot. np budowy budynków aby móc rościć jakiekolwiek odszkodowania. Teoretycznie można z każdą sprawą iść do sądu ale ja tu przewiduje tylko jeden wynik.
aaamik

Post autor: aaamik »

Trochę z innej beczki,

SKO przyznało SW na 1 dziecko. Teraz nastąpiła zmiana sytuacji dochodowej i jest przekroczenie . Czy wysyłamy do SKO żeby uchyliło swoją decyzję?
ODPOWIEDZ