SKO - proszę o pomoc
SKO - proszę o pomoc
SKO uchyliło decyzję i dało do ponownego rozpatrzenia. Moje pytanie brzmi czy powinnam czekać na zwrot oryginału dokumentów zanim zacznę coś robić? Czy strona powinna dostać np pismo informacyjne w tym temacie czy może powinno być postanowienie o wznowieniu postępowania? Mam zrobić np nowy wywiad z rodziną? no i stronie rozchodziło się o zasiłek celowy z PP, czy przyznajac teraz te fomę pomocy w decyzji mam sie cofnąć do listopada tak jak jest złożony wniosek. Proszę o doradzenie bo do moja pierwsza taka sprawa.
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
Re: SKO - proszę o pomoc
Sko przysłało samą decyzję?? bez dokumentów??? to dziwne
Wszczynasz postępowanie w sprawie uchylonej dec dotyczącej .... i wyznaczasz termin wywiadu. ...itd( tu są dwie szkoły nasze sko mówi ,ze odebranie przez ośrodek decyzji jest data wszczęcia)
Robisz wywiad do tamtej sytuacji i jak masz podstawy to dajesz od tamtej daty a jak nie masz podstaw to odmawiasz.
CO SKO NAPISAŁO W UZASADNIENIU( TE ICH WYWODY)
Wszczynasz postępowanie w sprawie uchylonej dec dotyczącej .... i wyznaczasz termin wywiadu. ...itd( tu są dwie szkoły nasze sko mówi ,ze odebranie przez ośrodek decyzji jest data wszczęcia)
Robisz wywiad do tamtej sytuacji i jak masz podstawy to dajesz od tamtej daty a jak nie masz podstaw to odmawiasz.
CO SKO NAPISAŁO W UZASADNIENIU( TE ICH WYWODY)
SKO przysłało decyzję samą tak u nas robi a dokumenty wrócą pewnie za jakieś 2-3 tygodnie. Ja mam tylko kopię. Oczywiście uzasadnienie sko jest na 2 kartki
Wniosek strony był na leczenie i żywność my daliśmy cel- spec na leczenie a strona napisała odwołanie że ona chce zasiłek z programu a nie jednorazowy. Uchyliło nam że po prostu nie dopisaliśmy że to nie jest cel - spec na leczenie i żywność. Teraz po uzgodnieniu z szefem mamy jej dać zasiłek z PP bo są kwalifikacje no i środki. Także rozumiem że taki zasiłek mam przyznać od listopada robiąc nowy wywiad informujac stronę o wszczęciu postepowania i wyznaczyc datę kiedy przyjde na wywiad.

-
- Referent
- Kontakt:
a ja bym wróciła do tego : specjalny i dopisała żywność informując jak jest średnia u nas zasiłków.
no dobra inaczej po waszemuu- przyznajesz PP od listopada do grudnia ( jeżeli w grudniu nie miał)
w uzasadnieniu ,że się odwołał, kolegium to i to .... ...itd
no dobra inaczej po waszemuu- przyznajesz PP od listopada do grudnia ( jeżeli w grudniu nie miał)
w uzasadnieniu ,że się odwołał, kolegium to i to .... ...itd
po robić wywiad, obowiązuje Cię sytuacja sprzed 2 miesięcy a wywiad masz. Piszesz " Po ponownym rozpatrzeniu wniosku z dnia.. wywiadu z dnia .... oraz decyzji SKO nr ... przyznaję ....
-
- Referent
- Kontakt:
U nas prawnicy zalecili robić wywiad do tamtej sytuacji...... niby brak faktycznie w tym logiki 

Oprócz SKO - proszę o pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
jak postąpić?
KDR i POLICJA
PO PŻ
sprawozdanie rzeczowo finansowe z zakresu wspierania rodziny
kiedy liczyć dochód
Firma zagranicą jak ściągnąć dochody?
bezdomny
zasiłek stały- nowe zasady
zasiłek stały - od kiedy?????
Aktualizacja POMOST Std
umorzenie należności
Zasiłek stały a zmiana dochodu