SKO uchyliło i do ponownego SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 27 lis 2013, 18:56

SKO uchyliło decyzję i dało do ponownego rozpatrzenia decyzję na SZO. Zalecenia, przesłuchać stronę i pracodawcę na okoliczność faktycznego zatrudnienia strony i rezygnacji z pracy. Strona została wezwana, nie zgłosiła się na wezwanie. Wydać ponownie decyzję odmowną, czy pozostawić wniosek bez rozpatrzenia z uwagi na nie zgłoszenie się strony na wezwanie. Pomóżcie , termin mija.
~Gosia

Napisano: 28 lis 2013, 11:36

doradzcie coś??????
~nowa

Napisano: 28 lis 2013, 13:29

jeżeli wysłałaś wezwanie do Strony żeby się stawiła w terminie np. 14 dni, a strona nie uczyniła tego, to ja bym pozostawiła wniosek bez rozpatrzenia, o ile dałaś w pouczeniu w tym wezwaniu ze może to skutkować pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia
~Ilonka

Napisano: 29 lis 2013, 9:46

dałam takie pouczenie
~Gosia

Napisano: 29 lis 2013, 9:49

no to nie masz nad czym mysleć
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 11:04

decyzja już była i została uchylona przez sko
ja takich spraw nie pozostawiam bez rozpatrzenia
ponownie odmowa, uzasadnienie rozbudowac o wytyczne sko i rezultat przeprowadzonego dodatkowego postepowania
~MoniaM

Napisano: 29 lis 2013, 11:08

to źle robisz
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 11:58

\"decyzja już była i została uchylona przez sko\"

Czyli już jej nie ma.

\"ja takich spraw nie pozostawiam bez rozpatrzenia\"

A to są jakieś szczególne sprawy w których przepisy nie obowiązują?
~Iks

Napisano: 29 lis 2013, 12:04

skoro raz zebrany materiał wystarczył mi do wydania decyzji to jaką mam podstawę do pozostawienia teraz tej sprawy bez rozpatrzenia?

czy ja twierdzę że jestem wszechwiedząca i nieomylna?
~MoniaM

Napisano: 29 lis 2013, 12:28

\"skoro raz zebrany materiał wystarczył mi do wydania decyzji to jaką mam podstawę do pozostawienia teraz tej sprawy bez rozpatrzenia?\"
Ale ta decyzja była wydana błędnie i została uchylona przez SKO bo czegoś w niej zabrakło. Jak zabrakło zebranego materiału to musisz go zebrać. Jak nie zebrałaś bo ci strona nie dostarczyła to normalnie pozostawienie bez rozpatrzenie
~Elmer

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem