21.06.2024 r. dostałam z SKO decyzję przyznającą żonie na męża świadczenie pielęgnacyjne. Wypłatę mieliśmy 25.06.2024 r. nie wypłaciliśmy pieniędzy bo to ponad 25 tyś i składki społeczne, nie mamy takich pieniędzy na koncie. Od wczoraj Pan wymagający opieki wydzwania, straszy sądem, że powinniśmy mu wypłacić to świadczenie w czerwcu to jest nasz obowiązek. Zapotrzebowanie robimy zawsze do 4 każdego miesiąca, ewentualnie jak coś zabraknie możemy zrobić dodatkowe zapotrzebowanie do 15. Nie wiem na co się powołać, żeby dał mam spokój, bo tych pieniędzy nie mamy.
nie udzielać mu żadnych informacji, nie jest stroną w postępowaniu, a jak żona przyjdzie to poinformować że wypłata będzie w lipcu pod koniec, decyzja SKO nie ma wskazania daty wypłaty.
Zły pomysł. Nie dawaj. U nas jak ludzie zaczęli dzwonić do UW bo nie było wypłat od razu (tylko po otrzymaniu dotacji, po uprzednim zapotrzebowaniu ofkors), to się potem musieliśmy tlumaczyć na piśmie...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Ale to był żart . Zrobię wg rady Słoneczka, nie będę z Panem dyskutować, w decyzji jest napisane: wypłata świadczenia nastąpi w terminie i w sposób określony przez organ I instancji.
przede wszystkim decyzja musi się uprawomocnić a decyzja sko jak dobrze pamiętam to 30 dni jest więc w lipcu zapotrzebowanie na to i wypłata dopiero w lipcu