skomplikowane
skomplikowane
Witam, chciałbym pomóc dłuznikowi mieszkającemu na terenie naszej gminy, gdyz płaci alimenty , wysyła paczki ze słodyczami , zakupił dziecku rower, ubrania , na wywiadzie przedłożył przekazy pocztowe i faktury . Do OWW wysłał pismo i kserokopie przekazów , a oni po wezwaniu wierzycielki nic nie zmienili , ponieważ wierzycielka stwierdziła, że na przekazach nie ma iż sa to alimenty, ona traktuje to jako prezent dla dziecka . Jak pomóc dłużnikowi, bo defakto ona pobiera 400 zł świadczeń z FA i on przesyła co miesiąc po 300 lub 400 zł , Także według mnie są to nienależnie pobrane świadczenia, ale organ właściwy wierzyciela tego nie stwierdził.
Re: skomplikowane
niech nie roni prezentów tylko wpłaca do komornika. Prezenty to jego dobra wola.
Ale on nie robi prezentów, płaci alimenty, bo nawet nie wiedział ,że była żona dała sprawę do komornika , i ona teraz twierdzi, że on przesyła te pieniąde w ramach prezentu. A poza tym bierze świadczenia z FA.
na zachłanną wierzycielkę jedyna rada to spłacać wszystko do komornika. Smutne bo straca na tym dzieci.
Oprócz skomplikowane - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czy nienaleznie pobrane??????
czy wypłacić becikowe?
czy ja mogę wypłacić
matka z Ukrainy
becikowe???
potrącenie z bieżących wypłat w Sygnity
czy przyznać becikowe
pytanko o dział C sprawozdania
Jakie dokumenty ????
opiekun prawny +dom dziecka
odsetki