Służba przygotowawcza czy jest formą zatrudnienia i można ją - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 lut 2019, 12:37

Witam. Moj maz w roku 2017 odbywal sluzbe przygotowawcza w wojsku w okresie od 4 maja do 31 sierpnia. U pracodawcy mial urlop bezplatny. W 2018 w maju zmienil zateudnienie. Ubiegajac sie o 500+ obecnie zostalismy policzeni z roku bazowego 2018 meza i zostala doliczona sluzba wojskowa. Pani. Twierdzi ze nie mozna jej utracic nie jest innym zatrudnieniem. Na picie 11 ddochod jest zaznaczony ze wynika on ze stosunku sluzbowego czyli wedlug mnie zatrudnienia, ktore moznaby utracic. A pani twierdzi ze nie jesr forma zatrudnienia i zostalo doliczone do obecnego dochodu ktory owczywiscie przekracza zeby uzyskac swiadczenie
21042017Natan
Praktykant
Od: 08 lut 2019, 23:02
Zajmuję się: W domu

Napisano: 12 lut 2019, 13:01

Powiedz tej Pani, żeby dokładnie przeczytała art. 2 pkt 21 ustawy

21) zatrudnieniu lub innej pracy zarobkowej - oznacza to wykonywanie pracy na podstawie stosunku pracy, stosunku służbowego, umowy o pracę nakładczą oraz wykonywanie pracy lub świadczenie usług na podstawie umowy agencyjnej, umowy zlecenia, umowy o dzieło albo w okresie członkostwa w rolniczej spółdzielni produkcyjnej, spółdzielni kółek rolniczych lub spółdzielni usług rolniczych, a także prowadzenie pozarolniczej działalności gospodarczej;
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 12 lut 2019, 13:36

miałam sprawę w sko, bo zrobłam uzysk - decyzja utrzymana w mocy.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x