śmierć wnioskodawcy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, ŚR
- Kontakt:
śmierć wnioskodawcy
Mam problem. Dodatek mieszkaniowy przyznany do marca. Przekazywany na konto osoby, od ktorej wnioskodawca wynajmował dom. Pan zmarł 28.01.2023 r., o czym dowiedziałam się chwilę temu. co teraz? wiem ze od lutego powinnam uchylić skoro wnioskodawca zmarł. Żądać zwrotu ale od kogo? ktoś podpowie?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: śmierć wnioskodawcy
w tej sytuacji to chyba od właściciela domu...o zwrot nienależnie pobranych dodatków za luty i marzec ...osoba ktora wynajmowała dom najemcy, powinna powiadomić urząd że ten zmarł...przecież dodatek wpływał na konto...w umowie najmu pewnie są dane właściciela...GOPS85 pisze: 16 mar 2023, 11:21 Mam problem. Dodatek mieszkaniowy przyznany do marca. Przekazywany na konto osoby, od ktorej wnioskodawca wynajmował dom. Pan zmarł 28.01.2023 r., o czym dowiedziałam się chwilę temu. co teraz? wiem ze od lutego powinnam uchylić skoro wnioskodawca zmarł. Żądać zwrotu ale od kogo? ktoś podpowie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, ŚR
- Kontakt:
umowa najmu byla na oboje małżonków.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
ale wnioskodawca może być jeden i jeżeli nastąpi zgon, wygaszamy decyzję...natomiast żona może składać kolejny wniosek o przyznanie dodatku mieszkaniowego
Oprócz śmierć wnioskodawcy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
czy jest już nowa stawka za 1 kW/h
Zaświadczenie o dochodach
Podwyżki wynagrodzeń 7,8%
Rozliczenie za wode
13- dodatkowa pensja
pytanie
sygnity
zakończenie postępowania przed odmową przekroczony metraż
osoba nie przebywa pod danym adresem
jakie świadczenia z ops
dochód