socjalne a pracownicy na kodeks i pracownicy na kartę
Re: socjalne a pracownicy na kodeks i pracownicy na kartę
Jeśli fundusz socjalny jest w placówce, to objęci są nim wszyscy pracownicy.Pani dyrektor nie może wybierać sobie ludzi którym socjalne się należy, a którym nie.Mogą być zróżnicowane kwoty w zależności od dochodów w rodzinie.
u mnie wszyscy pracuja z KP,nie wiem czy to dobrze czy sprawiedliwie ale pieniądze(jesli uda sie przyoszczedzic) na urlop czy świeta sa dzielone równo na wszystkich pracowników.nie musimy przedstawiac żadnych dochodów małżonków czy żon,jak na razie to dziala i nie słyszalam by ktos mial jakies zastrzeżenia
Kama taki podział środków funduszu jest niezgodny z ustawą. W razie kontroli PIP się do tego przyczepi.
Może u kamy nie ma większych rozbieżności płacowych,a poza tym chyba podział środków zależy też od regulaminu funduszu socjalnego obowiązującego w danej placówce. U mnie pisze się oświadczenie, że dochód przekracza, bądź nie przekracza tyle a tyle.Różnice w wypłatach świadczenia ,np. na święta, są symboliczne, a pracują ludzie i z kp i z kn. Tak jest od lat i kontrole zastrzeżeń nie miały.Natomiast zapomogi są przyznawana w oparciu o konkretne kryteria, m.in. dochód w rodzinie.
jestesmy placówka niepubliczna,ogolnie nie istnieje fundusz socjalny,dodatkowe pieniądze dostajemy gdy zostaja jakieś \"nadwyzki finansowe\",mamy super księgową:)
Oprócz socjalne a pracownicy na kodeks i pracownicy na kartę - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
.....
Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole
Umowa z powiatem w 2012r. (30 czy 14).
Placówka i liczba dzieci powyżej 30
Świetlica środowiskowa bez regulaminu
praca asystent rodziny
Budżetówka 2
Budżetówka 2
socjoterapia
Wigilia
Opinia prawna dot. ustalania pensum nauczycieli zatrudnionych w placówkach opiekuńczo-wychowawczych
brak pieniędzy!!!!!!!
Psycholog Pedagog w POW - na KN
Średni miesięczny koszt w placówce opiekuńczo - wychowawczej typu rodzinnego?
lekarz, pielęgniarka w W.P.O.W
W placowce wsparcia dziennego