sonda-zmiana msc. zam. w okresie zasiłk. -czy uchylacie dec. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 lut 2015, 13:10

Bardzo zależy mi na Waszych odpowiedziach, sprawa dot. mojego SKO....
Co robicie w przypadku , gdy świadczeniobiorca w okr. zasiłk. zmienia msc. zamieszkania ? Czy uchylacie dec. i klient stara się w gminie , do której się przeprowadza ? Czy do końca okresu zasiłk. zostaje u Was ?
iwonajaa

Napisano: 17 lut 2015, 13:11

zgodnie z życzeniem klienta.
Brak podstaw do uchylenia bez zgody klienta
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2015, 13:16

serio bez zgody klienta nie możemy uchylić decyzji skoro wiemy że nie mieszka na terenie naszej gminy? a jak na wezwania, wszczęcia postępowania się nie zgłasza to też nie możemy? nie bardzo rozumiem.
ammm

Napisano: 17 lut 2015, 13:18

jak na wezwanie się nie zgłasza to możesz wstrzymać nie uchylić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2015, 13:39

ehhhh to kiedy wstrzymujemy a kiedy uchylamy? jaka jest zasada bo zgłupiałam....
ammm

Napisano: 17 lut 2015, 17:57

Kiedy wstrzymujecie to jest opisane w art. 28. Tyle, że wstrzymanie wypłaty, nie oznacza, że klient może dostać to świadczenie gdzie indziej - bo ciągle ma je przyznane u was. Żeby można mu było to świadczenie przyznać, decyzję trzeba uchylić, a na to musicie mieć zgodę strony.
ammm pisze:serio bez zgody klienta nie możemy uchylić decyzji skoro wiemy że nie mieszka na terenie naszej gminy?
Zgodnie z powyższym - serio. A co wam to mądre SKO napisało i gdzie się ono znajduje? Wypiję ich zdrowie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x