Sow wnioski modul ii wzor aktywnt samorząd pomocy!!!!!!!

Smutna
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Sow wnioski modul ii wzor aktywnt samorząd pomocy!!!!!!!

Post autor: Smutna »

Witam, nasza jednostka przystąpiła do SOW. Jak to wygląda u Was, od kiedy planujecie zaczac nabór wnioskow w sow. U nas nabór trwa od 2 września do 10 października. Zastanawiam się nad czyms takim zeby wnioski z Sow przyjmować np od 1 października. Czy te wnioski z moduły ii ktore nam warszawa podeslala mamy wdrozyc w zycie? Z tego co wiem zalaczniki mozemy miec wlasne tylko nie wiem jak to jest w przypadku wniosku. Po drugie jakie pełnicie role w tym calym sow tzn czy jesteście r. Podstawowym czy rozszerzenie onym a może pełnicie podwójna role. Wiem że od 2020 roku wszystkie sprawozdania z asa beda szly z sow. W tym roku niekoniecznie musimy pracowac na sow, ale dobrze byloby sie przyuczc. Taka informacje yzyskakam z naszego oddziału pfron. Z góry dziekuje za Wasze CENNE wskazówki. Pozdrawiam
pcprkolb
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Sow wnioski modul ii wzor aktywnt samorząd pomocy!!!!!!!

Post autor: pcprkolb »

Od przyszłego roku rzeczywiście będzie obowiązek. My również przystąpiliśmy (znaczy zmuszono nas) ale pracować na tym cudzie będziemy dopiero od przyszłego roku. Jeśli chodzi o poćwiczenie to jest wersja demo systemu, na której można klikać bez konsekwencji :)

P.S. A role mamy wszystkie: podstawowe, rozszerzone i administracyjne - a co jak się bawić to na całego :)
Smutna
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Smutna »

Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: leon »

Smutna pisze:Witam, nasza jednostka przystąpiła do SOW. Jak to wygląda u Was, od kiedy planujecie zaczac nabór wnioskow w sow. U nas nabór trwa od 2 września do 10 października. Zastanawiam się nad czyms takim zeby wnioski z Sow przyjmować np od 1 października. Czy te wnioski z moduły ii ktore nam warszawa podeslala mamy wdrozyc w zycie? Z tego co wiem zalaczniki mozemy miec wlasne tylko nie wiem jak to jest w przypadku wniosku. Po drugie jakie pełnicie role w tym calym sow tzn czy jesteście r. Podstawowym czy rozszerzenie onym a może pełnicie podwójna role. Wiem że od 2020 roku wszystkie sprawozdania z asa beda szly z sow. W tym roku niekoniecznie musimy pracowac na sow, ale dobrze byloby sie przyuczc. Taka informacje yzyskakam z naszego oddziału pfron. Z góry dziekuje za Wasze CENNE wskazówki. Pozdrawiam

A czy studenci nie będą mieli pretensji, że nie wiedzą iż mogą aplikować w SOW a dowiedzą się dopiero 1 października??
Dla nich jest to 800 zł.
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: ewaaa »

pcprkolb pisze: 05 wrz 2019, 8:09 Od przyszłego roku rzeczywiście będzie obowiązek. My również przystąpiliśmy (znaczy zmuszono nas) ale pracować na tym cudzie będziemy dopiero od przyszłego roku. Jeśli chodzi o poćwiczenie to jest wersja demo systemu, na której można klikać bez konsekwencji :)

P.S. A role mamy wszystkie: podstawowe, rozszerzone i administracyjne - a co jak się bawić to na całego :)
Napiszę tak do dziś też myśleliśmy, że uda nam się i wejdziemy w SOW od przyszłego roku, niestety "naciski" z góry spowodowały, że pomimo tego nie przygotowywaliśmy się do ogłaszania naboru, dziś zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym - nikogo nic nie interesuje nabór ma być otwarty w systemie !!! Po raz kolejny robią z nami co chcą ;/
grani4
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: grani4 »

Jeśli do tej pory wpłynęło kilka wniosków na dotychczasowych (naszych) wnioskach to czy mogę teraz ogłosić nabór? I co z tymi które już wpłynęły czy wprowadzać do SOW?
grani4
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

nasz też zmuszono, jako jeden z ostatnich powiatów w województwie, nie dało się nie przystąpić, bo jak to dyrektor powiedział, nie chce być czarną owcą :) nabór mamy od jutra
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

A ja jeszcze nie odesłałam Porozumienia :roll:
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

grani4 pisze: 24 wrz 2019, 13:31 Jeśli do tej pory wpłynęło kilka wniosków na dotychczasowych (naszych) wnioskach to czy mogę teraz ogłosić nabór? I co z tymi które już wpłynęły czy wprowadzać do SOW?
jak masz ogłoszony nabór to wszystkie wnioski musisz mieć wprowadzone w SOWie, tak więc czy w tych co już masz są wszystkie dane, które SOW wymaga? jak tak to nie wzywaj do poprawy, chyba że chcesz mieć jednakowe, tak naprawdę to Twoja decyzja
lena8
Referent
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: lena8 »

Nam powiedzieli na szkoleniu, że na razie nie musimy wszystkich wniosków wprowadzać do SOW. Część może wpływać w wersji papierowej a część w SOW. Dopiero od przyszłego roku cały AS będzie w SOW, dlatego nawet jeśli w przyszłym roku ktoś złoży papierowy wniosek (bo może) to będziemy go musieli wprowadzić do SOW, ze względu na sprawozdawczość.
Czy wnioski, które wpłyną w SOW będziecie drukować?
ODPOWIEDZ