ŚP-... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 12:48

Pani złożyła wniosek na ŚP.... na dziecko. Wniosek na komisję złożony w lutym, w marcu wydane orzecz. Pani do nas przyszła w kwietniu... no i.... od 02.04. do 18.04. miała własną działalność... zawiesiła ją...// śp przyznajemy za okres z wyrównaniem od lutego, z wyjątkiem okresu w którym miała działalność??? czy przyznajemy ŚP od 19 kwietnia??
komarlata

Napisano: 29 kwie 2015, 12:49

ale jak zawiesiła ? chyba zamknęła ? jak zawiesiła to ja bym ie przyznała ...
asiak

Napisano: 29 kwie 2015, 12:52

miałam akurat taką sytuację w związku z zawieszeniem firmy.... z odwołania do SKO.. i przyznano kobiecie ŚP.
komarlata

Napisano: 29 kwie 2015, 14:54

??
komarlata

Napisano: 29 kwie 2015, 15:14

jeśli chodzi o to ze SKO przyznało to jest na zasadzie "co wolno wojewodzie to nie tobie ...."
z ustawy się nie należy, jak chcesz zeby dostała za tamten okres to jej podpowiedz ze może się odwoływać :)
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2015, 12:28

ale gdzie jest w ustawie napisane że jeżeli zawiesi firmę to nie należy jej się ŚP?? nie podejmuje żadnego zatrudnienia.... ani nie pracuje//// i tak za ten okres gdzie ma firmę to nie przyznam..... ale co z lutym i marcem?? nie należy się????
komarlata

Napisano: 30 kwie 2015, 12:38

acha... przypomn. mi się jeszcze że pisałam do Ministerstwa...znalazłam właśnie pismo: odp. " w opinii Departamentu Polityki Rodzinnej zawieszenie pozarolniczej działalności gospodarczej wskazuje na rezygnację z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w związku z koniecznością opieki nad osobą niepełnosprawną i umożliwia przyznanie i wypłatę świadczenia pielęgnacyjnego, specjalnego zasiłku opiekńczego..."
komarlata

Napisano: 04 maja 2015, 9:23

i jak myślicie ze można jej wyrównać za luty i marzec??? z wyjątkiem tego okresu co mają działalność??
komarlata

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem