Pani złożyła wniosek na ŚP.... na dziecko. Wniosek na komisję złożony w lutym, w marcu wydane orzecz. Pani do nas przyszła w kwietniu... no i.... od 02.04. do 18.04. miała własną działalność... zawiesiła ją...// śp przyznajemy za okres z wyrównaniem od lutego, z wyjątkiem okresu w którym miała działalność??? czy przyznajemy ŚP od 19 kwietnia??
jeśli chodzi o to ze SKO przyznało to jest na zasadzie "co wolno wojewodzie to nie tobie ...."
z ustawy się nie należy, jak chcesz zeby dostała za tamten okres to jej podpowiedz ze może się odwoływać
ale gdzie jest w ustawie napisane że jeżeli zawiesi firmę to nie należy jej się ŚP?? nie podejmuje żadnego zatrudnienia.... ani nie pracuje//// i tak za ten okres gdzie ma firmę to nie przyznam..... ale co z lutym i marcem?? nie należy się????
acha... przypomn. mi się jeszcze że pisałam do Ministerstwa...znalazłam właśnie pismo: odp. " w opinii Departamentu Polityki Rodzinnej zawieszenie pozarolniczej działalności gospodarczej wskazuje na rezygnację z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w związku z koniecznością opieki nad osobą niepełnosprawną i umożliwia przyznanie i wypłatę świadczenia pielęgnacyjnego, specjalnego zasiłku opiekńczego..."