śp a koordynacja, wznowienie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 sty 2014, 10:57

pani przyszła zgłościć ze mąż wyjechał za granicę, wstrzymaliśmy wypłate od 1.12.2013r. , wysłalismy zapytanie o koordynacje do ROPSu,
teraz 28.01.2013 przyszła o wznowienie prosić wypłaty bo mąz wrócił z zagranicy, odp z ropsu jeszcze nie przyszła, czy teraz mam wznowic wypłate od 01.02.2014r. czy moze od momentu kiedy jest w Polsce ten Pan?? śp jest przeliczalne.
~Litości :)

Napisano: 30 sty 2014, 10:59

czekaj na odpowiedź z ROPs , zmiana po miesiącu
~kasia

Napisano: 30 sty 2014, 11:33

czekać i nie wypłacać?? na rops to ja moge i czekac rok.

Napisano: 30 sty 2014, 11:48

niepotrzebnie wstrzymywaliscie, przy zapytaniu o koordynacje wlasciwie nie ma podstawy do wstrzymania wyplaty chyba ze strona chce uchylenia swiadczen....a przy SP to juz w ogole - bo chyba nie maz bral sP tylko zona,ktora zostala w kraju?
~bb

Napisano: 30 sty 2014, 12:05

wstrzymanie było na prośbe strony, a jesli bd koordynacja, to potem bd zracać, a nie wiem jak wsze ropsy ale tu naqwet jsli to matka to i tak moze zachodzic koordynacja. a ta pani pobiera sp, zp i zr, Z reszta juz jest wstrzymane , dlatego pytam czy teraz wznowić od lutego?

Napisano: 30 sty 2014, 12:09

oczywiscie ze moze zachodzic koordynacja ale SP I ZP i tak by sie pewnie nalezaly tyle ze na podstawie decyzji Marszalka,wiec nie byloby nienaleznych...a o SR w poscie nie pisalos:) i tak uwazam,ze nie ma podstaw do wstrzymania samej wyplaty przy koordynacji, mozna najwyzej uchylic decyzje za zgoda strony....a wtedy nie ma mowy o wznowieniu wyplat tylko o nowym wniosku jak juz...a tak teraz maz zagwozdke i nie wiesz co robic
~bb

Napisano: 30 sty 2014, 14:42

tak masz racje,ze sp i zp moze sie należeć ale z dec. Marszałka, ale półki co takiej decyzji nie ma i tak szybko nie bd, , nie wiem mozna było i nie wstrzymywać, ale sa i takie przypadki ze rops mi potem napisała ze cała rodzina byli za granica i w Polsce sie nie nalezało i do zwrotu. wznowie od 01.02, a na opd bd czekac i wtedy podejme dalsze kroki, zgodnie z tym co napisze mi ROPS.

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x