SP a PUP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 maja 2015, 15:59

Pani w kwietniu składała dokumenty na Komisję, z dniem dzisiejszym otrzymała orzeczenie o niepełnosprawności dziecka. 7 i 8 wymaga. Od marca jest zarejestrowana w PUp.Nie ma prawa do zasiłku. Gdyby nie PUP to miałaby przyznane od kwietnia SP. Dzwoniłam dziś do PUP i oznajmili mi, żeby Pani przyjechała i ją wyrejestrują wstecz i wtedy mogłabym jej przyznać SP od kwietnia? Czy może tak być?
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2015, 12:41

przyznaj jej tak jak się należy a ona z tą decyzją idzie do PUP i na tej podstawie ją wyrejestrują wstecz a w oświadczeniu niech Ci napisze zw w PUP jest zarejestrowana ze względu na składkę zdrowotną jesli jest osobą samotną
dżela

Napisano: 27 maja 2015, 17:13

Beatris pisze:Pani w kwietniu składała dokumenty na Komisję, z dniem dzisiejszym otrzymała orzeczenie o niepełnosprawności dziecka. 7 i 8 wymaga. Od marca jest zarejestrowana w PUp.Nie ma prawa do zasiłku. Gdyby nie PUP to miałaby przyznane od kwietnia SP. Dzwoniłam dziś do PUP i oznajmili mi, żeby Pani przyjechała i ją wyrejestrują wstecz i wtedy mogłabym jej przyznać SP od kwietnia? Czy może tak być?
Kogo tamm zatrudniaja w tych OPS-ach???
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x