ŚP NA COVID A SKO PRZYZNAJE WSTECZ
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
ŚP NA COVID A SKO PRZYZNAJE WSTECZ
CO ZROBIC !
PANI MIAŁA DECYZJA SKO ŚP NA MEZA DO 31 LIPCA 2023R
w związku z brakiem koljengo orzeczenia a przepisami covid zmieniąłm decyzję sko wydłużajac termin przyznania świadczenia pani pobrała na mocy tej decyzji sierpien
natomiast we wrzesniu juz prtzyszła z wnioskiem i orzeczeniem !
wytdałam odmowe poszło do sko i przyszła dzis decyzja przyznająca
od SIERPNIA 2023 ????
co z tym zrobic skoro pani juz za ten sierpien pobrała
decyzja była dla kolegium w oryginale załączona
PANI MIAŁA DECYZJA SKO ŚP NA MEZA DO 31 LIPCA 2023R
w związku z brakiem koljengo orzeczenia a przepisami covid zmieniąłm decyzję sko wydłużajac termin przyznania świadczenia pani pobrała na mocy tej decyzji sierpien
natomiast we wrzesniu juz prtzyszła z wnioskiem i orzeczeniem !
wytdałam odmowe poszło do sko i przyszła dzis decyzja przyznająca
od SIERPNIA 2023 ????
co z tym zrobic skoro pani juz za ten sierpien pobrała
decyzja była dla kolegium w oryginale załączona
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ŚP NA COVID A SKO PRZYZNAJE WSTECZ
pismo do kolegium najlepiej z podkładką od Pana o zmianę decyzji
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
kiedy było wydane to nowe orzeczenie?
-
- Referent
- Kontakt:
nowe orzeczenie 7 września 2023r
wniosek w gopsie 12 września 2023r
napisali że skoro poprzednia decyzje wydali do dnia 31 lipca to nowa wydaja od sierpnia
wniosek w gopsie 12 września 2023r
napisali że skoro poprzednia decyzje wydali do dnia 31 lipca to nowa wydaja od sierpnia
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
hmm... to sierpień powinien być na 15h a wrzesień na konsumencie, jakiejś zaćmy musieli dostać skoro mieli te decyzje przed oczami 

-
- Referent
- Kontakt:
ja na którymś poście czytałam , że kolegium własnie nie uznaje tych dec covid i!!
fakt wydałam decyzje ta covid z tego przedłużenia na art. 10 23 i 26 ustawy o ochornie konkurencji i konsumentow 22 sierpnia dopiero
ale mielismy gdzies wytyczne i pismo ministerstwa ze nie ma zadnych przeciwskazan aby zmienic decyzje nawet po uplywie waznosci orzeczenia
raczej staralam sie robic zawsze do konca miesiaca w ktorym upływał termin orzeczenia ale w tym przypadku zmienili panu termin komisji
fakt wydałam decyzje ta covid z tego przedłużenia na art. 10 23 i 26 ustawy o ochornie konkurencji i konsumentow 22 sierpnia dopiero
ale mielismy gdzies wytyczne i pismo ministerstwa ze nie ma zadnych przeciwskazan aby zmienic decyzje nawet po uplywie waznosci orzeczenia
raczej staralam sie robic zawsze do konca miesiaca w ktorym upływał termin orzeczenia ale w tym przypadku zmienili panu termin komisji
-
- Referent
- Kontakt:
to moze ja sie juz pogubiłamTom. pisze: 23 lis 2023, 13:31 hmm... to sierpień powinien być na 15h a wrzesień na konsumencie, jakiejś zaćmy musieli dostać skoro mieli te decyzje przed oczami![]()
bo... czytałam ze decyzje na 15h mozna zmieniac do 5 sierpnia a potem to tylko nate ustawe konsumencka
ze nie musze wydawac dwoch decyzji tylko jedna odrazuy
czyli co zrobiłam zle !!!!!!!
i co teraz dalej jejuuuu
-
- Referent
- Kontakt:
co dalej robić!
jutro nu nas wypłaty a ja nie wiem co z tą decyzją ???
czy mam napisać pismo o przyznaniu ale ze do wypłaty w dniu 24 listopada kwota za okres od wrzesnia do listopada ?
ponieważ decyzja zmieniajaca nr.... z dnia .. otrzymała pani świadczemie za sierpien 2023
jutro nu nas wypłaty a ja nie wiem co z tą decyzją ???
czy mam napisać pismo o przyznaniu ale ze do wypłaty w dniu 24 listopada kwota za okres od wrzesnia do listopada ?
ponieważ decyzja zmieniajaca nr.... z dnia .. otrzymała pani świadczemie za sierpien 2023
-
- Referent
- Kontakt:
jestem zła sama na siebie bo mmiłam nie ruszac tej decyzji sko i nie dawac COVID
potem czytam pisza ze musze !!! bo to z urzedu zmiana a skoro orzeczenie przedluzona ma waznosc i skoro nadal niew ma nowefgo orzeczenia i wniosku to mam wydac decyzje dla pani ktora z reszta o to dopytywała
tak uczyniłam chca dobrze dla człowieka
potem czytam pisza ze musze !!! bo to z urzedu zmiana a skoro orzeczenie przedluzona ma waznosc i skoro nadal niew ma nowefgo orzeczenia i wniosku to mam wydac decyzje dla pani ktora z reszta o to dopytywała
tak uczyniłam chca dobrze dla człowieka
Oprócz ŚP NA COVID A SKO PRZYZNAJE WSTECZ - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
MOS internat
Składki od świadczeń pielęgnacyjnych
Wymagalność
Świadczenie pielęgnacyjne - PO decyzji SKO do ponownego rozpatrzenia - wyrejestrowanie a zawieszenie działalności gosp.
ryczałt i ulga 4 plus
uchylenie rodzicielskie
Renta z tyt. częściowej niezdolności - czy przyznać ŚP??
wprowadzanie przychodu zwolnionego z [pozarolniczej działalności gospodarczej- ulga 4 plus -SYGNITY
archiwizacja ŚP, SZO, ZDO a składki społeczne
Dochód z zasiłku macierzyńskiego - jak policzyć
wniosek na śp - część III
ukrainki
CZECHY Jak wygląda sprawa po urodzeniu dziecka
Niewłaściwie wydana decyzja o nienależnie pobranych świadczeniach
nakładają się 2 orzeczenia z PCPR
POMOCY