śp od kiedy przyznać - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 28 lis 2013, 15:52

ja nie patrzę na to czy ktoś jest zarejestrowany czy nie, przyznaję zgodnie z ustawą o śr, wydaję decyzję, a UP już wie co ma dalej z tym zrobić, to nie nasz problem.
~elcia

Napisano: 28 lis 2013, 15:57

u nas kiedyś PUP wyrejestrowywał na wniosek strony wstecz teraz tylko na bieżąco ale ja nie wydałbym dec zanim osoba nie wyrejestrowałaby się z PUP z KRUSEM na dobrowolnym ubezpieczeniu to tak bym zrobił najpierw dec a potem Strona do KRUS
~tomek

Napisano: 28 lis 2013, 15:58

to elcia od kiedy przyznać
~ewa

Napisano: 28 lis 2013, 16:01

a od kiedy istnieje niepełnosprawność, czy od kiedy jest znaczny stopień?
~elcia

Napisano: 28 lis 2013, 16:02

jak kiedyś w podobnej sprawie dzwoniłem do UW to powiedziano mi że nie ma mozliwości przyznania śp kiedy strona jest zarejestrowana w PUP najpierw dec PUP o wyrejestrowaniu a potem nasza dec i napewno przyznanie nie wcześniej jak od dnia wyrejestrowania
~tomek

Napisano: 28 lis 2013, 16:07

a ja otrzymałam informację, że nawet gdyby osoba pobierała zasiłek dla bezrobotnych, to nie powinno nas to interesować, to UP wystąpi o zwrot zasiłku dla bezrobotnych. Tak jak ~tomek robiłam dawno i wiem, że niektórzy jeszcze to praktykują, ja nie.
~elcia

Napisano: 28 lis 2013, 16:11

niepełnosprawność istnieje od 10.2013
~ewa

Napisano: 28 lis 2013, 16:16

jeśli jest to niepełnosprawne dziecko i pisze tylko, że niepełnosprawność istnieje od października (nie ma podanego dnia), dodatkowo rzecz jasna są odpowiednie wskazania (pkt. 7 i 8 orzeczenia - wymaga) to ja przyznałabym od 1.10.2013r.
~elcia

Napisano: 28 lis 2013, 16:20

elcia jak masz taką inf na piśmie to czy nie wysłałabyś skana na pocztę?
~tomek

Napisano: 28 lis 2013, 17:09

ale jest zarejestrowana w urzedzie pracy jako bezrobotna
~ewa

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem