śp proszę o opinie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 sty 2015, 16:44

Wniosek o śp matki na syna orzeczenie (właściwie wyrok) ok. Kobieta podlega obowiązkowemu ubezpieczeniu społecznemu KRUS jako domownik ale oświadcza że absolutnie nie prowadzi gospodarstwa bo robi to mąż (on jest właścicielem) a mąż ma umowę zlecenie. Jest tyle opini że nei wiadomo co myśleć? Ministerstwo swoje prawo swoje. proszę was o opinie
kili

Napisano: 15 sty 2015, 17:11

dobrze się zastanów i pomyśl żebyś nie skrzywdziła człowieka,pytanie na jaki paragraf chcesz się powołac aby odmówic?
SKO

Napisano: 15 sty 2015, 17:47

SKO pisze:dobrze się zastanów i pomyśl żebyś nie skrzywdziła człowieka,pytanie na jaki paragraf chcesz się powołać aby odmówic?
SKO jeśli myślisz że kogokolwiek chcę skrzywdzić to jesteś w błędzie. Ja widzę i znam osoby niepełnosprawne i ich rodziny i wiem jak ta kasa jest im potrzebna i proszę Cie nie szukaj całego zamieszania wokół rolników w pracowniku ośrodka bo on obrywa za tych ziomali z góry, którzy w praktyce nie musza się z wszystkiego tłumaczyć tym biednym ludziom.
W tym temacie który rozpoczęłam chciałabym poznać opinie i praktyki Ośrodków
kili

Napisano: 15 sty 2015, 18:11

Czekam na odpowiedz bo nie widzę abyś miała coś do powiedzenia.
SKO

Napisano: 15 sty 2015, 18:13

kili muszę przyznac rację SKO.
Franek79

Napisano: 15 sty 2015, 18:16

a tak apropo, jesli Ty wydajesz decyzje biorąc pod uwagę cos tam cos tam, to ja dziękuję tej pani, tyle w temacie.
SKO

Napisano: 16 sty 2015, 10:02

SKO pisze:a tak apropo, jesli Ty wydajesz decyzje biorąc pod uwagę cos tam cos tam, to ja dziękuję tej pani, tyle w temacie.
Widzę SKO, że się bardzo nudzisz skoro cały czas komentujesz posty ludzi, którzy szukają odpowiedzi na wątpliwości które mają bo wiesz ja jestem tylko człowiekiem, który chce wykonywać swoją pracę. A z resztą szkoda mi czasu na dyskusję z Tobą. Jeśli Cię to interesuje to nasz ops przyznaję śp rolnikom, ale takiego przypadku jak wyżej nie miałam dlatego pisze bo być może ktoś miał i się podzieli tym jak argumentował przyznanie lub odmowę.
kili

Napisano: 16 sty 2015, 11:08

Ale w czym masz problem?
Orzeczenie o niepełnosprawnosci dotyczy dziecka?
Oświadczenie pani, ze nie pracuje w gospodarstwie, jako domownik i przyznać.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x