SP, rolnik , składki KRUS- problem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 maja 2015, 10:45

Babka złożyła na córkę SP, sama jest rolnikiem. Napisała oświadczenie, ze rezygnuje z prowadzenia gospodarstwa rolnego. Przyznałam SP, bez składek - bo podlega ubezpieczeniu z innego tytułu. A kochany Krus wyrejestrował ją ze składek. Kobieta nie chce być na ZUS- bo nie wypracuje tam sobie emerytury (ma ponad 50 lat). Chce być nadal na KRUS ale ten ja wyrejestrował. Macie jakieś pomysły? Co ta kobieta może zrobić by zostac na KRUS? Może jakieś wyroki ?
Agnieszka 44444
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 9:54
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 11:05

niech się odwoła od decyzji KRUS ma do tego prawo
asiak

Napisano: 06 maja 2015, 11:24

pisałam już wcześniej - mam taki sam przypadek , tylko że u mnie kobitka pobiera ZDO - też ją KRUS wyrejestrował , pomogłam jej , odwołała się od decyzji KRUS do Sądu - czekamy co postanowi Sąd ( bo nawet nie chcę myśleć, jeżeli by KRUS " wyrzucił" wszystkich to mam takich sporo którzy pobierają ZDO i świadczenie pielęgnacyjne), nie ubezpieczałam w ZUS osób, które podlegają z mocy ustawy innemu ubezpieczeniu - czyli KRUS w tym przypadku ...pozdrawiam
bb1

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem