śp w innej gminie, a ZDO w innej??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 18 lip 2014, 11:00

zona pobierała na męża SP decyzją SKO w innej Gminie, tam też złozyła wniosek na ZDO (wyr + bież) w V 2014r., tamta gmina nic nie zrobiła w sprawie ZDO, okazał się że od VII 2014r. ta rodzina mieszka w mojej gminie, więc przekazali mi akta sprawy, nie wypłacając wyrównania. Teraz ja mam problem, bo nie wiem czy:
- wypłacić wyr i bieżące,
-wypłacić tylko bież, bo do 14-05-2014 nie zamieszkiwali u mnie,
-dać odmowę na wszystko niech sie odwołają bo to małżonkowie i dec na SP była z SKO,

BARDZO PROSZĘ O POMOC, PONIEWAZ TO JEST MÓJ PIERWSZY TAKI PRZYPADEK.
Bardzo prosze również o wzór decyzji odmownej na ZDO - powód malżonkowie, ponieważ coraz bardziej skłaniam sie ku treciej wersji, chyba że ktoś mnie przekona do innej.
dorota76

Napisano: 18 lip 2014, 11:20

odmowa i niech ponownie sko decyduje
lololo

Napisano: 18 lip 2014, 14:35

Jaka odmowa. Jeżeli skok przyznał raz to przyzna i drugi raz, a z do jest zwróceniem praw nabytych i decyzja ustala jej z mocy prawa jaki innym, gdyby mię zmiana prawa wedluk pierwszej decyzji nadal by dostawała świadczenie pielęgnacyjne. W naszym państwie dochodzi teraz do absurdow, rząd narobił strasznego bałaganu. Obowiązuje nas jedna i ta sama ustawa o z do i ta sama konstytucjia, a każdy zapisy prawa interpretuje jak chce i tak oto mamy jedni małżonkowie dostają z do drudzy nie, jedni rolnicy dostają a drudzy nie. Osoby które dostały odmianę SA poszkodowane w obec tych które dostały z do. Jaki z tego wniosek najlepiej przeprowadzić się do województwa i miasta w korym przyznają z do. Pamiętajcie ze swoimi decyzjami krzywdzimy najsłabsza grupę społeczna która nie zna wykładni prawa, trybu odwołań a także nie stać ja na armie prawników.
marlo 1965

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x