SKŁAD RODZINY - pomocy!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lip 2014, 9:48

Witam! może ktoś mi pomoże w takim problemie tj. kobieta jest mężatką, ma ustalone alimenty od męża na dziecko. Obecnie składa wniosek o ZR i BE na drugie dziecko, którego ojcem jest inny pan z którym obecnie mieszka. Wyrokiem sądu dziecko jest zapisane na tego pana. Kogo mam wziąć do składu rodziny?
AZA

Napisano: 18 lip 2014, 9:56

żona + mąż + 2 dzieci
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2014, 12:52

mąż + żona + ojciec drugiego dziecka + 2 dzieci
Gość

Napisano: 18 lip 2014, 12:54

Gość pisze:mąż + żona + ojciec drugiego dziecka + 2 dzieci
:lol: :lol: :lol: :lol: super rodzina
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2014, 13:37

O to właśnie pytałam ministerstwo i w marcu tego roku otrzymałam odpowiedź podpisaną przez Pana Wardacha:
"... w sytuacji gdy wnioskodawca nie ma rozwodu, do składu rodziny wlicza się wnioskodawcę wraz z małżonkiem i wszystkimi dziećmi, w tym także dzieckiem, którego ojcem nie jest aktualny małżonek."
Ewa~

Napisano: 19 lip 2014, 23:21

Z tego wynika, że w skład tej rodziny wchodzą: żona + jej mąż+ 2 dzieci
judyta66x
Stażysta
Od: 06 cze 2014, 21:54
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2014, 22:20

jeżeli nie ma rozwodu to skład rodziny prawnie to: żona, mąż, dzieci bez znaczenia jaki ojciec zgodnie z
Art. 3. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
4) dziecku - oznacza to dziecko własne, małżonka,...
dopóki nie załatwią rozwodu prawnie są rodziną a ojciec dziecka to tylko jej kochanek,
Kati@

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x