specjalizacja II stopień - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 29 lis 2013, 12:44

iść na specjalizację .... albo poczekać 2 lata i zrobić II
~ewa

Napisano: 29 lis 2013, 12:47

Muszę przepracować 3 lata w zawodzie pracownika socjalnego czy ogólnie np. jako aspirant pracy socjalnej?

I po 3 latach mogę iść na specjalizację pierwszego stopnia? a po 5 latach mogę iść od razu na specjalizację 2 stopnia tak?już na pierwszy nie tylko od razu na drugi?
~Ola

Napisano: 29 lis 2013, 12:57

tak tak musisz być pracownikiem socjalnym do jedynki 2 lata stażu a do II 5 lat stażu . Nie konieczna jest jedynka do dwójki . Ja nie mam jedynki mam 5 lat i właśnie sie zgłosiłam na II stopień
~ewa

Napisano: 29 lis 2013, 13:11

Art. 10. Ustala się stopnie awansu zawodowego w zawodzie pracownika socjalnego:

1) pracownik socjalny;

2) starszy pracownik socjalny;

3) specjalista pracy socjalnej;

4) starszy specjalista pracy socjalnej;

5) główny specjalista pracy socjalnej.

Art. 11. Stopnie awansu zawodowego można uzyskać w przypadku:

1) starszego pracownika socjalnego – po przepracowaniu 3 lat w zawodzie pracownika socjalnego, a jeżeli osoba ukończyła studia wyższe, o których mowa w art. 6 ust. 1 pkt 1 – po przepracowaniu 2 lat w zawodzie pracownika socjalnego;

2) specjalisty pracy socjalnej – po uzyskaniu I stopnia specjalizacji zawodowej i przepracowaniu 5 lat w zawodzie pracownika socjalnego, a jeżeli osoba ukończyła studia wyższe, o których mowa w art. 6 ust. 1 pkt 1 – po przepracowaniu 4 lat w zawodzie pracownika socjalnego;

3) starszego specjalisty pracy socjalnej – po uzyskaniu II stopnia specjalizacji zawodowej i przepracowaniu 7 lat w zawodzie pracownika socjalnego, a jeżeli osoba ukończyła studia wyższe, o których mowa w art. 6 ust. 1 pkt 1 – po uzyskaniu II stopnia specjalizacji zawodowej i przepracowaniu 6 lat w zawodzie pracownika socjalnego;

4) głównego specjalisty pracy socjalnej – po uzyskaniu II stopnia specjalizacji zawodowej i przepracowaniu 8 lat w zawodzie pracownika socjalnego.
~Bożena

Napisano: 29 lis 2013, 13:12

TU JEST COŚ INNEGO CZYLI PO UZYSKANIU II STOPNIA SPECJALIZACJI BĘDĘ STARSZYM SPECJALISTĄ PRACY SOCJALNEJ?
~Bożena

Napisano: 29 lis 2013, 13:18

bożena ja przepraszam ale skąd ty takie cudeńka wzięłaś ???
~ewa

Napisano: 29 lis 2013, 17:15

ja po II jestem starszym specjalistą pracy socjalnej
~.....xxx..........

Napisano: 01 gru 2013, 22:41

II stopień specjalizacji = starszy specjalista pracy socjalnej ( zgodnie z rozporządzeniem dot wznagradzania pracowników samorządowych). Jest jeszcze dodatkowo wyjaśnienie Ministerstwa- poszukaj w necie.
A propo wykształcenia Zgodnie z ustawą o pomocy społecznej

Art. 116. 1. Pracownikiem socjalnym może być osoba, która spełnia co najmniej jeden z niżej wymienionych warunków:
1) posiada dyplom ukończenia kolegium pracowników służb społecznych;
2) ukończyła studia wyższe na kierunku praca socjalna;
3) do dnia 31 grudnia 2013 r. ukończyła studia wyższe o specjalności przygotowującej do zawodu pracownika socjalnego
na jednym z kierunków:
a) pedagogika,
b) pedagogika specjalna,
c) politologia,
d) polityka społeczna,
e) psychologia,
f) socjologia,
g) nauki o rodzinie
~x

Napisano: 23 sty 2014, 12:59

co w przypadku gdy mam możliwość iść teraz na spec II st luty-październik a 5 lat pracy minie w lipcu? jak to jest liczone?
~marcin

Napisano: 23 sty 2014, 14:33

Mam dyplom pracownika socjalnego, licencjat polityka społeczna i wyższe magisterskie resocjalizacja z profilaktyką społeczną oraz 4 lata pracy w zawodzie. Jaki powinnam mieć stopień awansu?

Z góry dziękuję Wszystkim, którzy zechcą odpowiedzieć na moje pytanie.
~Ela

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x