specjalny zasiłek opiekuńczy a ŚP
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/KDR
- Kontakt:
specjalny zasiłek opiekuńczy a ŚP
prosze o pomoc. W maju 2019 Pani X złożyła wniosek o specjalny zasiłek opiekuńczy na matke, po przeprowadzonym postępowaniu w lipcu została wydana decyzja przyznająca która w.w odebrała 4-07-2019, wypłata świadczeń przewidywana na koniec miesiąca. W następnym tygodniu po odbiorze decyzji wnioskodawczyni zgłosiła się do nas z orzeczeniem o niepełnosprawności córki z pkt 7,8 wymaga. wniosek na komisje złożony w kwietniu. W/w chce zrezygnować z szo oraz z wypłaty świadczenia i pobierać śp z wyrównaniem od kwietnia. Co zrobić w takiej sytuacji|?
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: specjalny zasiłek opiekuńczy a ŚP
Wg mnie- rezygnacja ze świadczenia nie może nastąpić wstecz- jeżeli dzisiaj składa oświadczenie o rezygnacji/ wyborze świadczenia korzystniejszego to od dzisiaj dokonujesz zmian zgodnie z wyborem uprawnionej.
Można by tu gdybać i roztrząsać temat ponieważ nie pobrała jeszcze świadczeń ale ... jak dla mnie to za okres od maja do daty rezygnacji wypłacasz SZO od daty rezygnacji przyznajesz Sw. piel.
Rezygnacja dotyczy uprawnień a nie odebrania/wypłaty świadczenia.
Można by tu gdybać i roztrząsać temat ponieważ nie pobrała jeszcze świadczeń ale ... jak dla mnie to za okres od maja do daty rezygnacji wypłacasz SZO od daty rezygnacji przyznajesz Sw. piel.
Rezygnacja dotyczy uprawnień a nie odebrania/wypłaty świadczenia.
Oprócz specjalny zasiłek opiekuńczy a ŚP - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Upomnienie i tytuł na odsetki
powiedzcie jakie w końcu KPA?
Świadczenie Rodzicielskie jakie daty i kwoty
Zasiłek pielęgnacyjny a rodzina zastępcza
Rozdzielenie list wyplat proszę o pomoc
druga zmiana decyzji przyznającej zas rodzinny
zasiłek rodzinny a dochód uzyskany
od kiedy ządać zwrotu Swiadczeńia rodzicielskiego
uznanie dziecka a samotne wychowywanie
Czy żądacie świadectw pracy i umów?
kwartalny zbior centralny ? !
świadczenie pielęgnacyjne - nie da sie ustalić od kiesy niep