specjalny zasiłek opiekuńczy od kiedy przyznać - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 31 gru 2018, 14:13

Masz rację każdy ma do tego prawo z tym że moje podejście nie jest odosobnione i nie jest z kosmosu ściągnięte. Pewnie nie powiem teraz niczego nowego ale tak w tym przypadku jak i we wielu innych zawsze jest co najmniej dwa skrajnie różne wyjścia i pewnie tak do jednego podejścia jak i do drugiego znajdą się argumenty za lub przeciw, grunt to tak jak ktoś kiedyś na forum powiedział - kiedy dojdzie do kontroli to trzeba umieć udowodnić swoją rację i przekonać kontrolujących do tego. Sam korzystam z Twoich podpowiedzi jak i z Iks tak jak i z wielu innych osób poznanych na forum przez te kilkanaście lat. Sam Wam do pięt nie dorastam ale widzisz tak jak tu masz Iks i Ciebie i dwa różne podejścia czyli moje podejście do sprawy nie jest takie odosobnione, mam takie wrażenie że w pewnych nowych sprawach liczy się "pierwsze wrażenie" a potem czlowiek szuka tylko poparcia swoich racji nie zwracając uwagi na możliwość innego podejścia do sprawy. Tak czy siak mam nadzieję że nie będę musiał rozwiązywać takich spraw z przed kilku lat wstecz. Życzę Nam Wszystkim co jeszcze trwają w tym grajdole - literalnego prostego prawa aby nowy rok był jak najmniej obfitujący w tego typu dylematy.
Tak poza tematem. Jak dla mnie praca w tego typu dziedzinach powinna być zaliczona do pracy w szczególnych warunkach bo to co wymyśli ustawodawca dobre czy złe, praca z niejednokrotnie trudnymi klientami wpływa na Nas a to z kolei moim zdaniem sukcesywnie skraca życie a płaca jaką mamy nie jednokrotnie nie jest adekwatna do spraw, którymi się zajmujemy. Kolejnym dylematem dla mnie będzie czy trwać w tym dalej (jak się nic nie zmieni na dobre) czy się zwolnić i iść np coś sprzątać ( z całym szacunkiem dla sprzątających) i mieć spokojną głowę i z tego co się orientuję niejednokrotnie większą kasę. Dlaczego ktoś ma mnie ciągle straszyć konsekwencjami, karami itp. Cokolwiek będziemy robić życzę Nam w 2019 roku satysfakcji z wykonywanej pracy bo tylko taka jest konstruktywna i prowadzi do rozwoju i pcha nas do przodu a nie do uwsteczniania.
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 31 gru 2018, 14:33

Marcelino pisze:mam takie wrażenie że w pewnych nowych sprawach liczy się "pierwsze wrażenie" a potem czlowiek szuka tylko poparcia swoich racji nie zwracając uwagi na możliwość innego podejścia do sprawy.
Słuszne spostrzeżenie, tak to działa.
Powodzenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x