spostrzeżenie takie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 06 mar 2017, 22:14

Ewalu chce się dowartościować naszym kosztem ustawa o świadczeniach rodzinnych jest nie logiczna, bezsensowna i trudna, jak przyszłam to długo się tego uczyłam bo moje szanowne koleżeństwo mówiło mi jak o coś pytałam bym sobie poczytała w ustawie Ewalu to był mobbing jak się okazuje każdy nowy pracownik po takim "szkoleniu" uciekał gdzie pieprz rośnie. W tej ustawie jest tyle niuansów, szczegółów i wykluczających się przepisów że znajomość samej ustawy nie wystarcza, potrzebna jest o wiele większa wiedza i doświadczenie nie tylko ze świadczeń rodzinnych ale opieki społecznej, ubezpieczeń społecznych i zdrowotnych księgowości, rachunkowości, znajomość przepisów zusowskich i skarbowych, wszystkiego po trochu i trzeba wiedzieć jak te niuanse ze sobą połączyć a tego nie ma w ustawie. Już ustawa o prawie budowlanym jest o wiele prostsza :)
xxx2

Napisano: 06 mar 2017, 22:16

a dodam jeszcze do znajomości przepisów -Prawo Pracy, Kodeks Prawa Cywilnego
Gość

Napisano: 08 mar 2017, 11:23

xxx2 pisze:W tej ustawie jest [...] tyle wykluczających się przepisów
Jeden przykład proszę.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2017, 11:39

Oczywiście, że znajomość samej ustawy nie wystarcza, ale warto wspomnieć, że na początku, gdy to wszystko wchodziło, prawie 13 lat temu, forum raczkowało, albo go nawet nie było, nie pamiętam (ja nawet internetu nie miałam na stanowisku pracy) i nie miało tylu użytkowników, co teraz i jakoś sobie radziliśmy. Teraz byle problem i zaraz biegiem na forum i "pomocy". Czytaliśmy ustawę i się uczyliśmy.
Polecam ten sposób.
Magg1414

Napisano: 08 mar 2017, 11:40

art. 5 ust. 4a i 4b, art. 24 ust. 6, mimo wielu postów odnośnie tych artykułów, nadal nie jestem pewna, czy dobrze je interpretuję?
@@@

Napisano: 08 mar 2017, 12:01

Iks pisze:
xxx2 pisze:W tej ustawie jest [...] tyle wykluczających się przepisów
Jeden przykład proszę.
art. 17c ust.9 pkt 4 i art. 27 ust. 5
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x