spostrzeżenie takie

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

spostrzeżenie takie

Post autor: ewalu »

trochę mnie nie było ... dzisiaj zaglądnęłam, poczytałam i taka myśl mi się nasunęła: jak można pracować w ŚR i nie znać ustawy .. nie to, że na pamięć ale tak, żeby w niej coś znaleźć i przeczytać .. wiem, że nie zawsze można wszystko zrozumieć bo to ustawa ciągle "cerowana" ale ..... ok, ok, ok, już nie marudzę i biorę się za zaległości = dwie szuflady dokumentów do przerobienia ... miłego dnia :) :) :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: spostrzeżenie takie

Post autor: kb »

:) hehe jak widać można ;-)
olga271

Post autor: olga271 »

jak się dostaje pracę przy pomocy koneksji to często tak jest...osoby uważają, że one wystarczy, że są nic już więcej nie muszą
Awatar użytkownika
Sipera
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Kontakt:

Post autor: Sipera »

u mnie taka jedna już trzeci rok robi i ciągle o wszystko się pyta. Szału można dostać...
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Gość

Post autor: Gość »

Szanowna Pani (a nie Pan-przepraszam, nie wiedziałam ) ewalu,
ja rozumiem, że niektórzy wiedzą i doświadczeniem nie dorastają Pani do pięt. Ale z drugiej strony jeżeli za wartościowy uważa Pani swój własny komentarz pod pytaniem o pomoc -"zaglądnij do ustawy" (albo coś w tym stylu) - nie uważa Pani, że raczej to nie sięga Pani szczytów intelektualnych w temacie?

Odsyłam w tym przypadku do przysłowia: mowa jest srebrem ale milczenie złotem-zalecam wdrażanie od czasu do czasu.

pozdrawiam
Gość

Post autor: Gość »

Gość pisze:Szanowna Pani (a nie Pan-przepraszam, nie wiedziałam ) ewalu,
ja rozumiem, że niektórzy wiedzą i doświadczeniem nie dorastają Pani do pięt. Ale z drugiej strony jeżeli za wartościowy uważa Pani swój własny komentarz pod pytaniem o pomoc -"zaglądnij do ustawy" (albo coś w tym stylu) - nie uważa Pani, że raczej to nie sięga Pani szczytów intelektualnych w temacie?

Odsyłam w tym przypadku do przysłowia: mowa jest srebrem ale milczenie złotem-zalecam wdrażanie od czasu do czasu.

pozdrawiam
Gościu, zluzuj majty :lol:
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

Gość pisze:Szanowna Pani (a nie Pan-przepraszam, nie wiedziałam ) ewalu,

pozdrawiam
szczyt, szczytem ... nie zmierzę, nie zważę ... "zaglądnij do ustawy" tak zaglądnij bo z doświadczenia wiem, że w taki sposób się utrwala wiedzę ... zawsze jak miałam jakiś problem próbowałam go najpierw sama rozwiązać, jak sama do czegoś doszłam to pamiętam to do dzisiaj a najważniejsze to wiem z czego to wynika i jak to ugryźć na przyszłość

ps. moje spostrzeżenie nie było złośliwe ani nie miało nikogo obrazić a raczej, żeby zmobilizować do samodzielności bo to daje satysfakcję .. ale uderz w stół .... :lol: :mrgreen: :P :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Podobne spostrzeżenia mam co ewalu.

Do elementarnych braków wiedzy dochodzi jeszcze: lenistwo i nawet brak jakichkolwiek wzorców w szukaniu pomocy tutaj.
Chcą niektórzy podpowiedzi lub rozwiązań problemów często nie pisząc o co chodzi i pomijając ważne szczegóły.

A tym co mnie najbardziej irytuje to nazywanie nowo zakładanych tematów typu: "POMOCY"; "BŁAGAM O POMOC"; "PROSZĘ" albo co jeszcze lepsze wpisując w nazwie tematów dowolny ciąg liter typu: "jashashd"; "xcvxbncv" te ostatnie nawet nie czytając jak już je zauważę to od razu usuwam!

Ludzie tu oczekujący pomocy i podpowiedzi szkodzą innym bo choćby prawidłowe nazywanie tematu ułatwia przeszukiwanie forum komuś kto ma podobny problem, bo mógł już ten problem występować wcześniej.
kasiaelle

Post autor: kasiaelle »

"Zaglądnij do ustawy" to nic innego niż podarowanie wędki a nie ryby.
+ewa

Post autor: +ewa »

Ewalu a może tu mi pomożesz ???
viewtopic.php?f=9&t=207237407
ODPOWIEDZ