spr. miękka walidacja - ewalu prosze zerknij - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 10 paź 2014, 9:20

W spr. kw. mama taką miękką walidację : Przeciętna wysokość składki na ubezpieczenie emerytalne i rentowe opłacanej za osoby pobierające świadczenie pielęgnacyjne, w pierwszym miesiącu kwartału powinna wynosić 0 lub nie więcej niż 220,16 zł.
Pisałaś , że puszczasz z miękkimi, a moje pytanie jest takie :
Czy koniecznie muszę pisać wyjaśnienia w uwagach, czy Ty je zawsze piszesz ? Nie do końca wiem jak mam to wyjaśnić :(
Bardzo proszę o pomoc :oops:
iwonaja

Napisano: 10 paź 2014, 9:58

Też mam taką walidację i nie wiem co z tym zrobić. Sprawdzałam wszytko się zgadza. Mam kwotę 13.770,86 zł Jak zaokrąglę kwotę w dół o złotówkę walidacja znika ale wtedy zbiory się przecież nie zgodzą?
Tekla

Napisano: 10 paź 2014, 10:20

Tekla, przynajmniej wiesz o co kaman , ja w ogole nie mam pojecia , ale ...Ty powinnas napisac ( nie jestem pewna ), ze program zaokragla kwote do pełnych złotych i moze dlatego sie nie zgadza ....
iwonaja

Napisano: 10 paź 2014, 12:17

a czy mógłby mi ktoś powiedzieć kiedy się te walidacje pokazują. pierwszy raz robię sprawozdania zrobiłam w sygnity wczytałam sprawozdanie uzupełniłam co trzeba ale mam wrażenie że to za łatwo poszło. czy przed przekazaniem czy po przekazaniu te walidacje się pojawiają i czy trzeba coś ewentualnie jeszcze wykonać ?? pomocy
`kitek`

Napisano: 10 paź 2014, 13:19

help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
`kitek`

Napisano: 10 paź 2014, 13:39

A może był ktoś u ciebie kto miał składke nie za cały miesiąc i teraz liczy średnia i wychodzi wiecej niz 220.16???? jesli tak to napisz że wynika to z wyrównania za jakis miesiąc
xxxxx

Napisano: 10 paź 2014, 14:52

Tekla , rozwiazalas problem ?
iwonaja

Napisano: 10 paź 2014, 15:12

Nie, napiszę chyba wyjaśnienia i będę czekała co na to UW. Nie zamierzam nic poprawiać ponieważ kwota jest poprawna, zrobiłam sprawozdanie z analizą danych i wszytko się zgadza. Nie mam ostatnich poprawek do programu może to ma jakiś wpływ? A Ty?
Tekla

Napisano: 10 paź 2014, 15:26

Na dzis mam dosc , jeszcze te kolejne spr. na dokladke :( nie wiem , co wpisywac w wyjasnieniach ... A Ty co wpisujesz - o zaokraglaniu przez program ?
iwonaja

Napisano: 10 paź 2014, 15:27

rowniez nie mam ostatniej poprawki do programu
iwonaja

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x