Napiszcie co ujmujecie w spr. Rb 27s, ja do tej pory zawsze robiłam "zerowke", a dane wpisywała gmina, ale nie daje mi to spokoju i od tego roku chce to robić tak jak powinno być. Na forum są różne zdania, jedni tez nie robią, jedni nie wykazuja w tym spr. wcale Fa, ZA i odsetek. Jak to powinno być, prosze napiszcie.
Napiszcie proszę, wpisujecie wszystkie zwroty: SR.FA, ZA, odsetki, usługi specjalistyczne - czy tylko to co jest dochodem miasta. Bo im więcej czytam to coraz więcej wątpliwości.
w rb 27 s ujmujesz dochodu z tyt.usług opiekuńczych - nie specjalistycznych! normalnych, z tyt. nienal.pobranych św,odsetki od np, kapitalizacja odsetek ; w rb 27zz - sr, fa, odsetki od fa, k.up, specjalistyczne usł. opiek.
Witam
Pierwsza rzecz potrąceń 5% z spec.usł.może dokonać jednostka samorządu ter. jak wiem z treści rb27zz więc to gmina robi to potrącenie a nie ops
w rb27s mam zwroty nienależnie pobranych świadczeń i odsetek wpłaty za zwykłe usł.opiek. odsetki z rach bankowego, wynagrodzenie z podatku dochodowego
Rb 27 S jest sprawozdaniem o dochodach. Co jest dochodem OPS- kapitalizacja odsetek na koncie, wpłaty za usługi opiekuńcze, 40 % FA , prowizja płatnika podatku. Zwroty świadczeń nie są dochodem OPS .