sprawa do ponownego rozpatrzenia!!!!!!!!!!!!!!!!! :( - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 19 gru 2013, 9:45

Witajcie, w lipcu wydałam decyzję odmowną odnośnie ŚP, kobitka się odwołała. SKO uchyliło moją decyzję do ponownego rozpatrzenia i wskazało w uzasadnieniu moje uchybienia (same głupoty moim zdaniem, ale mniejsza o to)

Moje pytanie jest takie: CZY WSZCZYNAĆ POSTĘPOWANIE?
Czy uznać, że sprawa jest już wszczęta poprzez złożenie przez kobitkę wniosku i nie wszczynać postępowania tylko od razu zająć się uchybieniami i wydawać nową decyzję???
~Martini

Napisano: 19 gru 2013, 9:51

od razu wydać nową decyzję
~Zoja

Napisano: 19 gru 2013, 9:59

Mam wątpliwości. Chcę wszystko zrobić dobrze, bo kobieta jest bardzo roszczeniowa.

W odwołaniu do SKO wskazała fakty, których nie wskazała mi oraz pracownikowi socjalnemu w wywiadzie.

I dlatego zastanawiam się czy nie wszcząć postępowania, żeby zebrać nowy materiał dowodowy, wystąpić z wnioskami do instytucji o udostępnienie danych osobowych... :(

Całe Święta będę myśleć o tej sprawie...
~Martini

Napisano: 19 gru 2013, 10:11

zebrac nowy material dowodowy jak najbardziej powinnas,ale wszczynac to juz nic nie musisz, bo masz wszczeta sprawe i nie zakończona, skoro sko uchylilo decyzje:)
~kb

Napisano: 19 gru 2013, 10:26

wzywasz do wyjaśnmienia potem wydajesz decyzję :)

Wzór wezwania

Ośrodek Pomocy Rodzinie w informuje, że w związku z prowadzonym postępowaniem administracyjnym na podstawie Pani wniosku z dnia ............. o ustalenie prawa do świadczenia pielęgnacyjnego z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w związku z koniecznością opieki nad osobą niepełnosprawną, wnioskowanego na ................... oraz decyzją Samorządowego Kolegium Odwoławczego oznaczoną Nr ................. z dnia ...................(data wpływu do tut. Ośrodka ....................konieczne jest przeprowadzenie postępowania wyjaśniającego w ww. sprawie.
Zgodnie z art.7 i 77 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego organ administracji publicznej jest obowiązany w sposób wyczerpujący zebrać i rozpatrzyć cały materiał dowodowy.
W związku z powyższym – działając na podstawie art.50 KPA – wzywa się Pania do zgłoszenia się w terminie 14 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania do ......................., przy ul....................., od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 -15:00, celem :
- doniesienia dokumentów itd. - to co Ci zarzuciło SKO
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2013, 10:36

Wielkie dzięki Kasiu!!! :)
~martyna

Napisano: 19 gru 2013, 10:39

mi też się to przyda, bo mam podobną sprawę i właśnie miałam zaczynać wątek

Martini, ja bym chyba jeszcze wysłała pracownika socjalnego w teren, żeby przeprowadził wywiad
~martyna

Napisano: 19 gru 2013, 10:40

Pracownika wysłałam w teren już przy wydawaniu pierwszej decyzji. Teraz też oczywiście wyślę, żeby wywiad był z aktualną datą.
~Martini

Napisano: 19 gru 2013, 10:41

Kasiu - a jeśli kobieta powie, że nie doniesie mi dokumentów, bo już raz je dostarczała, to co wtedy?
A wiem, że ona może tak zrobić... :(

~Martini

Napisano: 19 gru 2013, 10:43

urwał mi się teks wezwania ;p oto reszta :)

W przypadku niezastosowania się do wezwania zostanie wydana decyzja administracyjna kończąca postępowanie w sprawie ustalenia prawa do świadczenia pielęgnacyjnego z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w związku z koniecznością opieki nad osobą niepełnosprawną, wnioskowanego na ......................, w oparciu o dokumentację zgromadzoną przy wniosku z dnia ................
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x