sprawa do ponownego rozpatrzenia!!!!!!!!!!!!!!!!! :( - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 19 gru 2013, 10:46

poza tym art.50 jest bez rygoru więc nie musi się na nie stawiać ale Ty dopełnisz wszystkich formalności a jak się nie stawi a dokumenty przy wniosku i odwowałniu nie mają wpływu na przynanie decyzji to jest odmówwisz decyzyjnie od tej samej daty co jej poprzedniuo odmówiłaś z tym, że będzie to już decyzja w której zawrzesz, że po ponownym rozpatrzeniu oraz w związku z dec.SKO
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2013, 10:46

a może by jej tak przytoczyć jeszcze konkretną treść przepisów KPA? Bo babka jest taka, że zaraz mi zarzuci, że ona nie zna przepisów i powinnam jej je przytoczyć i wyjaśnić.

Normalnie koszmar z nią mam.. :(
~Martini

Napisano: 19 gru 2013, 10:52

Jeszcze myślałam o tym, żeby zrobić wezwanie do doniesienia dokumentów, ale też wezwanie do złożenia wyjaśnień. Wtedy mogłabym zrobić protokół z przesłuchania, który ona musiałaby podpisać.
Zawsze jakaś podkładka...
~Martini

Napisano: 19 gru 2013, 10:58

hehe ja jeszcze nigdy nie miałam takiej potrzeby :) na oświadczeniu brałam co potrzebowałam
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2013, 11:03

No właśnie, a ja obawiam się, że kobieta nie przyjdzie bo uzna, że już wszystko przedstawiła.

No cóż, wtedy wydam decyzję o zgromadzony przeze mnie materiał dowodowy.

I jeszcze jedno: SKO kazało mi przed podpisaniem decyzji wezwać klientkę aby zapoznała się z projektem, i wtedy dopiero dać decyzję do podpisu. Bo może akurat będzie chciała coś jeszcze dodać.

Chore po prostu. Ale muszę s8ię do tego zastosować...
~mmm

Napisano: 19 gru 2013, 11:07

Pan/i
.................
ul. ................
.................

ZAWIADOMIENIE

Ośrodka Pomocy Rodzinie działając na podstawie art. 10 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego z dnia 14 czerwca 1960 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r., poz 267) informuje, że w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego zawiadomienia może Pan/i w siedzibie .................. przy ul. ............................:

1. zapoznać się z całokształtem materiału dowodowego zgromadzonego w toku postępowania administracyjnego w sprawie wniosku o ustalenie prawa do .......................... wnioskowanego na ........................

2. wypowiedzieć się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań

Po upływie w/w terminu zostanie wydana decyzja administracyjna kończąca postępowanie w sprawie.

Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2013, 11:08

Ok. Bardzo Ci dziękuję Kasiu za pomoc.

Postaram się rozwiązać sprawę jak najszybciej. Dam znać na forum jak mi poszło.

Miłego dnia Ci życzę :)
~Martini

Napisano: 19 gru 2013, 11:50

Bardzo proszę :D miłego dnia :D
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]