sprawa z komornikiem!!! HM...pomocy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 lip 2015, 15:00

Komornik piszę czy wnoszę o egzekucje z nieruchomości TAK, więc następne pismo komornika, że dłużnik według ustaleń komornika jest właścicielem 7/20 a z ksiąg wieczystych wynika że jest w udziale 1/4 wobec powyższego Komornik wzywa wierzyciela do sprostowania sytuacji w wydziale ksiąg w sadzie. Czyli co ja mam pisać do sądu? :?: :?: mieliście taką sytuacje :?: :?:
Nowa 25

Napisano: 08 lip 2015, 9:47

Pomoże mi ktoś?
Nowa 25

Napisano: 08 lip 2015, 10:01

my generalnie nie składamy wniosków o egzekucję z nieruchomości (nie odpowiadamy na wezwania/ wnioski komornika), ew. piszemy by prowadził egzekucję zgodnie z obowiązującymi przepisami, a już w takich przypadkach jak opisałaś(udziały) - zupełnie nie.
ODA

Napisano: 08 lip 2015, 10:33

No ale jak ja mam odpisać że nie wnoszę o egzekucję :?: skoro mi zadał pytanie że ustalił majątek dłużnika i jasno czy wnoszę czy nie, przecież to są pieniądze publiczne my wypłacamy FA więc jeśli ma majątek to jak najbardziej niech zwraca.Jako wierzyciel wnoszę. :!: No ale na takie pismo co ja mam odpisać że działki się nie zgadzają co z tym komornikiem pisać :?: zupełnie nie wiem dzwonił i mówił żebym napisała do sądu pismo i sprostowała te działki jakie ma dłużnik rzeczywiście.
Nowa 25

Napisano: 08 lip 2015, 13:57

zadzwoń i dowiedz się czy nie zostaniesz obciążona kosztami postępowania np. masz dług z fa 3000 a koszty będą wyższe ( np koszty powołania biegłego do wyceny itd. ) od zadłużenia ,u mnie 1 komornik obciąża kosztami a 2 nie.
ewitak

Napisano: 10 lip 2015, 9:06

No dobra ale ja powinnam napisać jednak do Sądu o sprostowanie sprawy w wydziale ksiąg wieczystych :?: no i co jeśli przewyższa koszty to co dalej z tym robić :?: komornik nie będzie tego wyjaśniał bo napisał że wierzyciel musi to sprostować.
Nowa 25

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x