Elmer, kb, ewalu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 08 lip 2015, 8:33

pytałam o to wcześniej ale się nie wypowiedziałeś, czy możesz wyrazić swoją opinię na temat:
obywatel Ukrainy mąż Polki (aktualnie zmarła) chce ubiegać się o zasiłek rodzinny i świadczenie pielęgnacyjne. Facet ma kartę pobytu wydaną na 3 lata (do 2018 roku) z dopiskiem w uwagach - dostęp do rynku pracy. Nie widziałam decyzji "papierowej" dot. pozwolenia na pobyt, facet twierdzi że jest tam coś napisane o połączeniu rodziny. Czy w oparci o art 1 pkt. 2 ust d mogę mu przyznać świadczenia? Czy bezwzględnie żądać decyzji papierowej, art 1 pkt 2 ust 3 naszej ustawy wówczas prawdopodobnie nie będzie spełniony. Jak postąpić?
nowa3

Napisano: 08 lip 2015, 9:12

nie miałem do czynienia z uchodźcami. Chciałbym zobaczyć jednak ten papier dla pewności
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 9:30

u mnie też nie było cudzoziemców, facet upiera się że spełnia warunek ustępu d naszej ustawy, tak go poinformowali w innym urzędzie, jest to kawał....... . Krzykiem chce wymóc pieniądze. A ja im dłużej czytam art. 1 tym bardziej nic nie wiem.
nowa3

Napisano: 08 lip 2015, 9:33

w sumie jak okaże ci kartę pobytu z adnotacją: "dostęp do rynku pracy" to jest to dobre
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 9:40

niestety okazał
nowa3

Napisano: 08 lip 2015, 9:48

nowa3 pisze:niestety okazał
dlaczego niestety ? :D
art. 1 ust. 1 pkt 2 lit. d
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 9:54

niestety - bo to kawał............. .I będzie pobierała kasę polskich podatników twierdząc że mało i w Polsce żyje się źle. Na Ukrainie jest lepiej ale tam nie chce mieszkać.
nowa3

Napisano: 08 lip 2015, 10:02

nowa3 pisze:twierdząc że mało i w Polsce żyje się źle.
A to nieprawda?
nowa3 pisze:I będzie pobierała kasę polskich podatników
Oj, a jak Polacy pobierają lub wyłudzają świadczenia w Niemczech, UK itd. to wtedy jest wszystko ok? Biednym trzeba pomagać. A jak ta pani czy ten pan pójdzie do pracy to podatków nie będzie płacić? Czemu się nie czepiasz biznesmenów którzy unikają płacenia podatków, czemu nie czepiasz się Januszy biznesu którzy nie płacą podatków zatrudniając ludzi na czarno? To oni Cię realnie okradają, a nie uchodźcy z Ukrainy. Niestety u nas oszustom podatkowym wręcza się medale...
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 10:07

nowa3 pisze:niestety - bo to kawał............. .I będzie pobierała kasę polskich podatników twierdząc że mało i w Polsce żyje się źle. Na Ukrainie jest lepiej ale tam nie chce mieszkać.
o czym Ty piszesz, przecież dziecko jest nasze - polskie ;)
Kati@

Napisano: 08 lip 2015, 10:08

nie czepiam się uchodźców tylko tego konkretnego jegomościa
nowa3

Strona 1 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x