SPRAWDŻ CZY W INNYCH JEDNOSTKACH WYSTĄPIŁY OSOBY... - P. Tom - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 14 kwie 2016, 11:39

Przy tworzeniu wniosku w oknie - WNIOSKI do podjęcia decyzji nie mamy przycisku - SPRAWDŻ CZY W INNYCH JEDNOSTKACH WYSTĄPIŁY OSOBY Z WNIOSKU.....
Jeśli chcemy zweryfikować osobę w CBB za każdym razem pojawia się ostrzeżenie - WYBRANA OSOBA NIE WYSTĘPUJE W CBB...
Co robić... Panie Tomku?
prac. sr

Napisano: 14 kwie 2016, 11:55

Przycisku nie ma, bo jak pisaliśmy będzie dostępny w aktualizacji DPP004 - odsyłam do mojej instrukcji, którą tu wystawiłem.
Proponuję się wstrzymać do instalacji tej aktualizacji.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 14 kwie 2016, 11:59

Dziękuję, czyli wprowadzać może same wnioski na razie czy decyzje też tworzyć od razu?
prac. sr

Napisano: 14 kwie 2016, 12:02

prac. sr pisze:Dziękuję, czyli wprowadzać może same wnioski na razie czy decyzje też tworzyć od razu?
A to już zależy od Ciebie. Co prawda na decyzje są 3 miesiące, ale jak można zrobić wcześniej, to my w żadnym wypadku nie będziemy Cię ograniczać. Póki nie będzie zainstalowana nowa aktualizacja, to nie będzie tych zmian, więc oprogramowanie nie będzie kontrolować czy było sprawdzenie, czy nie.

Ale mimo wszystko warto poczekać na aktualizację, bo po prostu będzie wtedy dużo łatwiej i szybciej to sprawdzać niż teraz.

Przede wszystkich po tej zmianie nie będziemy Cię epatować żadnymi technicznymi komunikatami z CBB (nawet CBB nie wystąpi w nazwie czynności - czynność nazywa się po prostu merytorycznie "Sprawdź, czy w innych Jednostkach nie wystąpiły osoby z wniosku"), ani żadnymi zbędnymi informacjami.

Dostaniesz jasną informację: "sprawdzono - brak informacji o wystąpieniu osoby w innych jednostkach", albo "sprawdzono – osoba wystąpiła już w innej Jednostce Terenowej: xxx." i wtedy kontaktujesz się z tą Jednostką.

I na liście składu rodziny we wniosku będzie poświadczenie w postaci daty sprawdzenia każdej z osób, czy wystąpiła w innych Jednostkach.

No i będzie można sprawdzić jednym przyciskiem wszystkie osoby. Jeszcze raz polecam poczytanie mojej instrukcji, którą załączyłem w tym temacie viewtopic.php?f=61&t=207208785
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 14 kwie 2016, 12:36

a aktualizacja to kiedy może być ? ;)
prac. sr

Napisano: 14 kwie 2016, 13:14

Na początku przyszłego tygodnia.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x