sprawdźcie czy może być takie podanie na wyrównanie ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 16 maja 2014, 9:34

ZAMÓWIŁAM WNIOSKI no i one są tylko na kontynuację wiec muszę dać ludziom podanie o wyrównanie dodatkowo. czy moglibyście sprawdzić i się wypowiedzieć czy zawarłam wszystkie oświadczenia?

....., dnia ….....................
…................................................
(IMIĘ I NAZWISKO)

…..............................................
(ADRES)

…..............................................

PODANIE

…...........................................................................................................................................................................

…...........................................................................................................................................................................

jednocześnie oświadczam, że:

decyzja o przyznaniu świadczenia pielęgnacyjnego wygasła z mocy prawa na podstawie art. 11 ust. 3 ustawy z dnia 7 grudnia 2012r. o zmianie ustawy i świadczeniach rodzinnych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2012r., poz. 1548) z dniem 1 lipca 2013r.
niniejsze dane są prawdziwe;
od dnia 01.07.2013r. do dnia 14.05.2014r.:
nie podejmowałam(em)/podejmowałam(em) zatrudnienia(e) lub innej(ą) pracy(ę) zarobkowej(ą) w okresie: ….........................................................................................................................*;
sprawowałem osobistą opiekę nad w/w osobą;
nie miałam(em) ustalonego prawa do emerytury, renty, renty rodzinnej z tyt. śmierci małżonka przyznanej w przypadku zbiegu prawa do renty rodzinnej i innego świadczenia emerytalno-rentowego, renty socjalnej, zasiłku stałego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego, zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego;
nie mam ustalonego prawa do specjalnego zasiłku opiekuńczego ani świadczenia pielęgnacyjnego;
na osobę wymagającą opieki innej osobie nie zostało ustalone prawo do specjalnego zasiłku opiekuńczego ani do świadczenia pielęgnacyjnego;
osoba wymagająca opieki nie pozostaje w związku małżeńskim lub współmałżonek legitymuje się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności;
żadna osoba w rodzinie nie miała ustalonego prawa do świadczenia pielęgnacyjnego na osobę w rodzinie lub poza rodziną;
osoba wymagająca opieki nie została umieszczona w instytucji zapewniającej całodobową opiekę przez więcej niż 5 dni w tygodniu, z wyjątkiem zakładów opieki zdrowotnej;
na osobę wymagającą opieki członek rodziny nie jest uprawniony za granica do świadczenia na pokrycie wydatków związanych z opieką, lub przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego lub dwustronne umowy o zabezpieczeniu społecznym stanowią, że przysługujące za granicą świadczenie na pokrycie wydatków związanych z opieką nie wyłącza prawa do takiego świadczenia.

„ Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań”

…...............................................................
(data i podpis składającego oświadczenie)
1234

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x