sprawozdanie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 02 lip 2014, 13:06

ja tez dostalam taka wiadomosc jak neczka
nowaja

Napisano: 02 lip 2014, 13:11

pisalam dzis do sygnity odnosnie aktualizacji do spr. zdo i odpisali mi , ze : Nie jest przewidziana taka aktualizacja, wiec.... jak zwykle czeski film .....może recznie bedziemy to jednorazowe spr. do zdo liczyc :shock:
nowaja

Napisano: 02 lip 2014, 13:46

neczka pisze:a ja dostałam od P. Ł. taką informację:
w formularzu dot. sprawozdania ze świadczeń rodzinnych za II kwartał 2014 r. nie nastąpiły żadne zmiany i nie ma możliwości wykazania wypłaconych świadczeń dla opiekuna.
Dlatego w sprawozdaniu SR za II kwartał nie należy ich wykazywać. Dotyczy to także należnych od tych świadczeń odsetek ustawowych.

Wartości te – jak wynika z informacji uzyskanej w MPiPS - będą przedmiotem odrębnego sprawozdania jednorazowego o którego publikacji zostaną Państwo poinformowani mailem i za pośrednictwem aplikacji CAS.

więc na podstawie tego to wg mnie zdo nie trzeba ujmowac w sprawozdaniu w części F bo będzie to oddzielnym sprawozdaniem
ale wydatek ze świadczeń rodzinnych był poniesiony więc ja bym go wykazała w F .. jeszcze nie dzwoniłam do P. janluca ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2014, 14:22

a więc ewalu wykażesz go w dwóch sprawozdaniach? w SR i ZDO?
neczka

Napisano: 02 lip 2014, 14:40

o czym wy gadacie czy zdo jest świadczeniem rodzinnym - dobra zgadzam się wypłacamy to ze świadczeniem rodzinnych ale jest to coś innego, a poza tym żeby wpisać gdzieś zdo to musiałaby być zmiana rozporządzenia dotyczącego sprawozdań ze świadczeń rodzinnych
zula

Napisano: 02 lip 2014, 14:42

neczka pisze:a więc ewalu wykażesz go w dwóch sprawozdaniach? w SR i ZDO?
nie wiem ...
ewalu pisze: ale wydatek ze świadczeń rodzinnych był poniesiony więc ja bym go wykazała w F .. jeszcze nie dzwoniłam do P. janluca ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2014, 15:21

a gdzie wykazujemy szo z art. 25 ? bo mi w sprawozdaniach z sr nie wykazało kwot ani społ
ewitak

Napisano: 03 lip 2014, 14:17

W części F ujmujemy ZDO przeciez plan na ZDO jest 85212, otrzymana 85212, i 3% równiez z 85212 to jak tego nie ująć dla mnie to logiczne a co do części A to nie ma gdzie tego ując póki co a na zmiany sie nie zapowiada
Zulfija

Napisano: 03 lip 2014, 14:40

ale jesli ujmiesz w F, to tylko w poz. 1-3, bo w 4 wyd na SR, a w CAS wydatki na ZDO,
dorota76

Napisano: 03 lip 2014, 15:20

Też mam informację, że ZDO nie ujmować, tylko w tabeli A. Ale mam pytanie, bo w części G - liczba wydanych decyzji, sygnity liczy mi automatycznie wydane decyzje w ZDO i co teraz, mam je odjąć ręcznie?
izu

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x