ale wydatek ze świadczeń rodzinnych był poniesiony więc ja bym go wykazała w F .. jeszcze nie dzwoniłam do P. janlucaneczka pisze:a ja dostałam od P. Ł. taką informację:
w formularzu dot. sprawozdania ze świadczeń rodzinnych za II kwartał 2014 r. nie nastąpiły żadne zmiany i nie ma możliwości wykazania wypłaconych świadczeń dla opiekuna.
Dlatego w sprawozdaniu SR za II kwartał nie należy ich wykazywać. Dotyczy to także należnych od tych świadczeń odsetek ustawowych.
Wartości te – jak wynika z informacji uzyskanej w MPiPS - będą przedmiotem odrębnego sprawozdania jednorazowego o którego publikacji zostaną Państwo poinformowani mailem i za pośrednictwem aplikacji CAS.
więc na podstawie tego to wg mnie zdo nie trzeba ujmowac w sprawozdaniu w części F bo będzie to oddzielnym sprawozdaniem
nie wiem ...neczka pisze:a więc ewalu wykażesz go w dwóch sprawozdaniach? w SR i ZDO?
ewalu pisze: ale wydatek ze świadczeń rodzinnych był poniesiony więc ja bym go wykazała w F .. jeszcze nie dzwoniłam do P. janluca