sprawozdanie 500+ jednorazowe- moduł gmina -wojewoda

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
grosiki
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

sprawozdanie 500+ jednorazowe- moduł gmina -wojewoda

Post autor: grosiki »

Witam. Czy ktoś wie o co chodzi z tym sprawozdaniem, z tym modułem . Pytanie czy posiadają państwo moduł gmina -wojewoda do wymiany informacji z wojewodą odnośnie koordynacji i czy planujemy zakup takiego modułu. O co chodzi???
admin.2021
Referent
Zajmuję się: ŚW.
Kontakt:

Re: sprawozdanie 500+ jednorazowe- moduł gmina -wojewoda

Post autor: admin.2021 »

Musisz się dowiedzieć czy posiadasz taką usługę :) Najlepiej sprawdzisz to jak wejdziesz w poczte w programie do świadczeń, klikniejsz wiadomośc nadawcza i wybierzesz że chcesz wysłać do wojewody. Wted powinno Ci wyskoczyć że np. nie masz usługi gmina - wojewoda. Bynajmniej u mnie tak jest. Od nas chceili ostatnio wniosek żebyśmy wysłali tą drogą ale powiedzieliśmy że nie mamy tej usługi i mowią, ze okej bo nie jest wymagane żeby gminy obowiązkowo je miały. Koszt tego to 500 zł jednorazowo i bodajże 60 zł co miesiąc. (interesowaliśmy się u dostawcy programu). Więc w sprawozdaniu zaznaczyłam, że nie mamy i w najbliśzym czasie jej nie wykupimy. ;)
gopsianka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: sprawozdanie 500+ jednorazowe- moduł gmina -wojewoda

Post autor: gopsianka »

Mega drogi ten moduł! W mojej gminie jest ok. 3-4 wniosków z koordynacji w okresie świadczeniowym. Więc koszt jest zupełnie nieadekwatny ...
ODPOWIEDZ