co z tym zrobić? POMOCY

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Gopsik1234567
Referent
Zajmuję się: ŚW, KDR, FA, ŚR
Kontakt:

co z tym zrobić? POMOCY

Post autor: Gopsik1234567 »

Mam taką sytuacje, że Pani dostała pismo o tym, że przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego mają zastosowanie od od 01.06.2020 r. Zrobiłam wszczęcie i chylenie informacji przyznającej prawo do świadczenia wychowawczego, teraz czekam aż decyzja uchylająca się uprawomocni. Tylko jest teraz taka sytuacja ze Pani podjęła umowę o pracę, mąż dalej za granicą. Czy to musze teraz znowu przesłać do UW- wzięłam tylko umowę o pracę ksero? Czy oświadczenie o koordynacji też powinnam ?> Jak myślicie? Mimo uchylenia zapytać dosłać umowę z zapytaniem o koordynację?
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Re: co z tym zrobić? POMOCY

Post autor: megi14-14 »

Wyślij - ustalili wcześniej koordynacje za granicą pewnie? Babka była aktywana zawodowo w Polsce przed zawarciem umowy ?
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Post autor: bubek »

Nic nie rób, uchylenie dalej jest ok, bo dziad tam jest, prześlij z prawomocnymi uchyleniami tę umowę i w piśmie przewodnim jedno zdanie, że babka podjęła pracę w PL i finito.
https://www.kasarodziny.pl/
Gopsik1234567
Referent
Zajmuję się: ŚW, KDR, FA, ŚR
Kontakt:

Post autor: Gopsik1234567 »

uchylenie uchyleniem, ale chyba doślę to od razu teraz
ODPOWIEDZ