Sprawozdanie 500+.VI.2016.1 do 16.06.2016 r.

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
gops.lo

Re: Sprawozdanie 500+.VI.2016.1 do 16.06.2016 r.

Post autor: gops.lo »

W tym pierwszym wierszu jest liczba swiadczen NALEZNYCH za kwiecien, maj, czerwiec czyli jak mam decyzje wydana juz w czerwcu z okresem obowiazywania od kwietnia to musze ta liczbe swiadczen odpowiednio ujac w kazdym miesiacu tak? Mimo ze decyzja jest teraz
pilotka

Post autor: pilotka »

gops.lo pisze:W tym pierwszym wierszu jest liczba swiadczen NALEZNYCH za kwiecien, maj, czerwiec czyli jak mam decyzje wydana juz w czerwcu z okresem obowiazywania od kwietnia to musze ta liczbe swiadczen odpowiednio ujac w kazdym miesiacu tak? Mimo ze decyzja jest teraz
dokładnie tak
k.c.

Post autor: k.c. »

A co na to Info-r? Ma jakąś propozycję sporządzenia tego sprawozdania?
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Tak: w ogóle nie wiedzieli co robić i proponowali jakieś głupie rozwiązania w ogóle z czym innym związane a dopiero gdy klarownie i dosadnie napisałem o co chodzi stwierdzili żeby liczyć ręcznie z list wypłat :lol:

Obecnie zwróciłem uwagę im, że nie mam zamiaru tego robić oraz czekam na aktualizację lub inne normalne rozwiązanie.

Sami niech sobie liczą ręcznie bo przecież to by zajęło co najmniej cały dzień jak nie więcej...
zuzka

Post autor: zuzka »

pilotka pisze:
Domi_ pisze:Ładnie, tylko w sygnity pozazuje wypłacone w maju, łacznie z kwietniowymi,
jak zrobić żeby pokazało same za maj wypłacone w maju????
Raporty -> analiza świadczeniobiorców
ustawiasz sobie daty 01-05-2016 - 31-05-2016 i klikasz "wykonaj raport ze szczegółami". I wtedy Ci pokazuje ile osób miało należne za maj bez względu na to kiedy zostały wypłacone.

tylko jak ja tak robię to mi nic sensownego nie pokazuje..
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

zuzka pisze:
SYGNITY pisze:Proponujemy użyć raportu "Karta wypłat świadczeń" z Menu raporty na oknie głównym - wydruk pokazuje wypłaty:

- w okresie za które są należne wypłaty, jeżeli nie zostały wypłacone

- w okresie w którym zostały wypłacone.

i co ja mam tam zaznaczyć?? bo próbowałam już kilka razy i pusty raport mi wychodzi nie pokazuje mi nic...co robię źle?
Zuzka mi też nie wychodzi, podpowiedz co zrobiłaś, bo mi wychodzi pusty......
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

"A co na to Info-r? Ma jakąś propozycję sporządzenia tego sprawozdania?"
nie mają. Dla nich należne to te co nie zostały jeszcze wypłacone i mamy se zrobić listę wypłat i ręcznie policzyć.
Dla mnie należne to to co zostało wypłacone za dany miesiąc jak i to co nie zostało wypłacone za dany miesiąc.
Nie planują aktualizacji.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

może jakieś zapytanie sql będzie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
pilotka

Post autor: pilotka »

zuzka pisze:
pilotka pisze:
Domi_ pisze:Ładnie, tylko w sygnity pozazuje wypłacone w maju, łacznie z kwietniowymi,
jak zrobić żeby pokazało same za maj wypłacone w maju????
Raporty -> analiza świadczeniobiorców
ustawiasz sobie daty 01-05-2016 - 31-05-2016 i klikasz "wykonaj raport ze szczegółami". I wtedy Ci pokazuje ile osób miało należne za maj bez względu na to kiedy zostały wypłacone.

tylko jak ja tak robię to mi nic sensownego nie pokazuje..

Powinno Ci pokazać w tabelce liczbę należnych świadczeń. Jak już Ci ją wygenerują to w programie masz jeszcze taką opcję żeby Ci pokazało dane wszystkich dzieci, które miały należne za ten miesiąc: Wyniki - > Pokaż wyniki ostatniej analizy wraz ze szczegółami
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Napisałem do swojego UW przedstawiając ten problem i Wam też to polecam przy wolnej chwili napiszę wyżej. Bo to co oni (Info-r) zaprezentowali w korespondencji ze mną to jest żenujące...
ODPOWIEDZ