Mam pytanie dot. częsci F sprawozdania czyli dluznicy alimentacyjni w gminie. Wykazujecie tam wszystkich dluzników nawet tych co maja zaległosci sprzed 5 lat a nic sie u nich nie dzieje. Czy tylko tych aktywnych w danym kwartale zamieszkujacych na terenie waszej gminy?
wykazuję dłużników dla których jestem OWD tj. tych dłużników gdzie wierzycielkom płacę aktualnie świadczenia z fa i tych w sprawie, których otrzymałam wnioski o podjęcie działań. Nie wykazuję dłużników, którzy mają zadłużenie nie wypłacam fa. Wiem, że niektórzy robią inaczej, ale ja tak robiłam od początku i tego się trzymam
Ja podaję wszystkich którzy mieszkają na moim terenie. Nawet jeśli od lat nic się nie dzieje. W oddzielnej rubryce jest wobec ilu podejmuję działania więc sądzę, że nie jest to wielka ujma. Zresztą kontrole nigdy nie miały z tym problemu.
Zgodnie z wyjaśnieniami do sprawozdania tylko DA gdzie jesteśmy organem właściwym dłużnika czyli mieszkających na naszym terenie jeśli mam wniosek o podjęcie działań i jeśli wypłacam FA a dłużnik mieszka u nas