sprawozdanie - nienaleznie pobrane SR
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: sprawozdanie - nienaleznie pobrane SR
"....orzeczonych w drodze decyzji...wydanych w okresie...." wydawałaś jakieś decyzje NP w sprawach koordynacji?
niech się dzbany nauczą precyzyjnie opisywac dane w sprawozdaniach a nie na odpiedrol się głupoty wypisują jak w tym drugim odnośnie wspierającego znowu wróżyć trzeba....
niech się dzbany nauczą precyzyjnie opisywac dane w sprawozdaniach a nie na odpiedrol się głupoty wypisują jak w tym drugim odnośnie wspierającego znowu wróżyć trzeba....
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA
Mi też wydaje się, że wykazujemy kwoty (bez odsetek) na podstawie wydanych decyzji przez organ właściwy np. OPS z zakresu świadczeń rodzinnych (bez koordynacji bo to nie nasze decyzje, i bez zwrotów z ZP potrącane przez ZUS na podstawie wniosku o potrącenie)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
czy w tym sprawozdaniu ujmujemy wszystkie zwroty za w/w okres nawet tych spłaconych już czy tylko te które jeszcze nie zostały spłacone?? 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA
wszystkie wydane "nasze" decyzje w okresie 01.11.2022 do 31.10.2024
Kolumna 1. łączna kwota do zwrotu na podstawie wydanych wszystkich decyzji tj. spłacone i niespłacone
Kolumna 2. łączna wysokość zwrotów nienależnie pobranych świadczeń wydanych decyzji tj. spłacone w całości lub w części
Kolumna 1. łączna kwota do zwrotu na podstawie wydanych wszystkich decyzji tj. spłacone i niespłacone
Kolumna 2. łączna wysokość zwrotów nienależnie pobranych świadczeń wydanych decyzji tj. spłacone w całości lub w części
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czy ktoś mógłby podsumować co mamy policzyć i ująć?

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
kwota łącznie z UKR ???
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
no nie mogę....
czego wy nie rozumiecie?

Tom. pisze: 15 lis 2024, 12:58Łączna kwota orzeczonych do zwrotu w drodze ostatecznych i nieostatecznych decyzji administracyjnych nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych, wydanych w okresie od 1 listopada 2022 do 31 października 2024 r. (bez decyzji na podstawie art. 63 ust. 11 ustawy o św)Łączna wysokość zwrotów nienależnie pobranych świadczeń z tytułu ostatecznych i nieostatecznych decyzji wydanych w okresie 1 listopada 2022 r. do 31 października 2024 r. wg stanu na dzień 7 listopada 2024 r. (bez decyzji na podstawie art. 63 ust. 11 ustawy o św
- Edysia185
- Starszy referent
- Kontakt:
Witam,
mam decyzję, od której klient mi się odwołał. SKO utrzymalo w mocy moją decyzję. Klient złożył skargę i dodatkowo złożył wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy. Czy ta decyzja jest ostateczna czy nieostateczna. Zaplątałam się mocno w tym.
mam decyzję, od której klient mi się odwołał. SKO utrzymalo w mocy moją decyzję. Klient złożył skargę i dodatkowo złożył wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy. Czy ta decyzja jest ostateczna czy nieostateczna. Zaplątałam się mocno w tym.
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
jest ostateczna ale jakie to ma znaczenie dla tego sprawozdania skoro w jednej kolumnie podajesz sumę z jednych i drugich?
- Edysia185
- Starszy referent
- Kontakt:
Dopiero zauważyła, że pomyliłam sprawozdania
W drugim sprawozadniu odnośnie art. 63 jest podział na ostateczne i nieostateczne...

Oprócz sprawozdanie - nienaleznie pobrane SR - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
nienaleznie pobrany ZR
Proszę o pomoc
Tom, Szarak proszę o pomoc
Opieka naprzemienna a zasiłek rodzinny
ZP uchylenie a dodatek pielęgnacyjny
ważne pytanie
Obywatel Niemiec
Składka emerytalno-rentowa
decyzja na potrącenie świadczeń
Podwyższone świadczenie pielęgnacyjne
zp - koordynacja
rygor w decyzji 6bb