Sprawozdanie nowe

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Re: Sprawozdanie nowe

Post autor: heiland »

Przy wysyłaniu nie było żadnych walidacji i wszystko było ok. Ale po kilku dniach sprawdzając coś zauważyłem, że przy wysłanym sprawozdaniu pokazuje, że są walidacje.
Ula1

Post autor: Ula1 »

Miała może ktoś taki przypadek, że rodzina miała orzeczenie o niepełnosprawności dziecka skończyło się w grudniu ale w połowie grudnia zostało dostarczone nowe orzeczenie. Teraz w programie wykazuje mi tą rodzinę jako rodzina bez orzeczenia, a nie z orzeczeniem. Wie ktoś jak to zrobić?
pokemon
Referent
Zajmuję się: śr/sw
Kontakt:

Post autor: pokemon »

a jakie województwo jesteś ??
Do Heiland - PILNE

Post autor: Do Heiland - PILNE »

Heiland, powiedz proszę jak uzupełniłaś część B sprawozdania? Czy podałaś tylko nienależnie pobrane z miesiąca stycznia czy od początku wejścia w życie ustawy i tak samo zwrócone?
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

@pokemon - lubelskie
@Do Heiland - PILNE - nie miałem nienależnie pobranych
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Czy gdzieś w Sygnity oprócz sprawozdania rzeczowo-finansowego jest jakaś analiza wniosków dot wysokości dochodu? Gdzieś chyba to było ale nie mogę znaleźć.
Gość

Post autor: Gość »

Ula1 pisze:Miała może ktoś taki przypadek, że rodzina miała orzeczenie o niepełnosprawności dziecka skończyło się w grudniu ale w połowie grudnia zostało dostarczone nowe orzeczenie. Teraz w programie wykazuje mi tą rodzinę jako rodzina bez orzeczenia, a nie z orzeczeniem. Wie ktoś jak to zrobić?

czy orzeczenie wprowadzałaś przez wniosek o zmiane świadczenia wychowawczego? czy nie? bo przez taki sposób też Ci tego orzeczenia w programie nie pokaze. Tworzyłaś nową decyzję do wniosku o zmianę świadczenia?
Ula1

Post autor: Ula1 »

Gość pisze:
Ula1 pisze:Miała może ktoś taki przypadek, że rodzina miała orzeczenie o niepełnosprawności dziecka skończyło się w grudniu ale w połowie grudnia zostało dostarczone nowe orzeczenie. Teraz w programie wykazuje mi tą rodzinę jako rodzina bez orzeczenia, a nie z orzeczeniem. Wie ktoś jak to zrobić?

czy orzeczenie wprowadzałaś przez wniosek o zmiane świadczenia wychowawczego? czy nie? bo przez taki sposób też Ci tego orzeczenia w programie nie pokaze. Tworzyłaś nową decyzję do wniosku o zmianę świadczenia?
tak orzeczenie wprowadziłam przez zmianę. wybrałam typ wniosku bez zmiany decyzji bo nie miało to wpływu na wypłatę świadczenia i nie tworzyłam nowej decyzji. przeczytałam na forum, że jak jest zmiana ale nie ma to wpływu na wypłatę świadczeń to nie trzeba pisać nowej decyzji
GOPSAAAA

Post autor: GOPSAAAA »

Panie Tomku z SYGNITY dlaczego zmiana dochodu lub orzeczenia o niepełnosprawności przez wprowadzenie zmian do wniosku o zmianę świadczenia wychowawczego nie wprowadza zmian w systemie do sprawozdania, mam nadzieję że nie trzeba tworzyć nowej decyzji (do wniosku o zmianę świadczenia wychowawczego)jak nie ma to wpływu na zmiane świadczenia.
Ania@

Post autor: Ania@ »

voodoo pisze:Czy gdzieś w Sygnity oprócz sprawozdania rzeczowo-finansowego jest jakaś analiza wniosków dot wysokości dochodu? Gdzieś chyba to było ale nie mogę znaleźć.
Wnioski, zakładka filtr wniosków, można wybrać kwoty na rodzinę, i osobę
Tylko mi tak wychodzi więcej rodzin niż liczy system
ODPOWIEDZ