w wierszu 2. podajemy kwotę jaka została zwrócona w styczniu. a co wierszem 1.?Ula1 pisze:a tabela b wiersz 2 wpisać nienależnie pobrane świadczenie w maju czy tego się nie uwzględnia?Gość pisze:a czy w tabeli B. wiersz 1. wpisujemy kwotę gdzie ktoś ma nam oddać za styczeń, czy te wcześniejsze nienależnie pobrane, które ktoś ma do zwrotu jeszcze też (np. za grudzień)?
Sprawozdanie nowe
Re: Sprawozdanie nowe
Myślę, że:
W B.1 - stan należności należy podać od początku realizacji ustawy, czyli nienależne pobrane np. w maju i nie zwrócone do 31.01.2017 r.
W B.2 - odzyskane tylko w styczniu 2017 r.
Ale nie zgadza mi się w C 1.1.1. - system Sygnity podaje również wnioski w związku ze zmianą sytuacji życiowej o przyznanie na drugie dziecko lub na trzecie dziecko, jeżeli rodzina ma przyznane SW na pierwsze dziecko.
Czy poprawiacie to?
W B.1 - stan należności należy podać od początku realizacji ustawy, czyli nienależne pobrane np. w maju i nie zwrócone do 31.01.2017 r.
Ale nie zgadza mi się w C 1.1.1. - system Sygnity podaje również wnioski w związku ze zmianą sytuacji życiowej o przyznanie na drugie dziecko lub na trzecie dziecko, jeżeli rodzina ma przyznane SW na pierwsze dziecko.
Czy poprawiacie to?
to jeżeli było niepoprawnie pobrane w maju i w czerwcu zwrócone to tego się nie liczy?opsik28 pisze:Myślę, że:
Czy poprawiacie to?
Do Ula1
Moim zdaniem nie liczy się, bo zostało zwrócone przed właściwie 01.02.2017 r.
Może ktoś napisze jak robi?Ale nie zgadza mi się w C 1.1.1. - system Sygnity podaje również wnioski w związku ze zmianą sytuacji życiowej o przyznanie na drugie dziecko lub na trzecie dziecko, jeżeli rodzina ma przyznane SW na pierwsze dziecko.
Czy poprawiacie to?
dziękiopsik28 pisze:Do Ula1
jeszcze raz:
sprawozdanie cz. B
co mam wpisać w
1. a co w 2.
jak miałam 500 nienależnie pobrane w V.2016 i oddane w VI.2016 ? to jak to wpisać?
nigdzie nie pisze się, że w ogóle kiedyś z tytułu nienależnie pobranych było 500zł?
czy w tab 1. stan należności powinno się napisać kwoty nienależnie pobrane ale jeszcze nie zwrócone?
help
sprawozdanie cz. B
co mam wpisać w
1. a co w 2.
jak miałam 500 nienależnie pobrane w V.2016 i oddane w VI.2016 ? to jak to wpisać?
nigdzie nie pisze się, że w ogóle kiedyś z tytułu nienależnie pobranych było 500zł?
czy w tab 1. stan należności powinno się napisać kwoty nienależnie pobrane ale jeszcze nie zwrócone?
help
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Hej. Mam pytanie. rano wysłałam sprawozdanie, pokazuje, że wysłano poprawnie itd ale pokazuje, że nie odebrano przez odbiorcę. Zastanawiam się czy wszystko jest ok...
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Przejmujesz się? Jakiś urzędas pije kawę zamiast analizować sprawozdania 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
- Kontakt:
Mam pytanie. Otóż wypełniając sprawozdanie za styczeń w wierszu 2 pkt.F uwzględniłam dotacje otrzymaną na miesiąc luty, gdyż pieniądze te przysłali mi 31.01.2017 r. i teraz mam problem co w takim razie wpisać wierszu 2, 2.1, 2.2 w sprawozdaniu za miesiąc luty. Ma ktoś pomysł może?
Oprócz Sprawozdanie nowe - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
sprawozdanie roczne
uzysk
jak myślicie??co robicie??
sprawozdanie 500+ (stan na koniec grudnia)
utrata/uzysk dochodu
gospodarstwo rolne
Koordynacja
Alimenty
Pomóżcie!
nietypowa sytuacja
anonim o marnotrawieniu
wezwanie a wydana decyzja
SKO A NOWY WNIOSEK
Dodatek dyferencyjny do Sygnity - problem
stypendium w okresie odbywania stażu z PUP
500+ związek a ślub