Czy w tabeli A. pkt 1 ma być kwota faktycznie wypłacona czyli po potrąceniach, czy faktycznie należna,
a co jeśli są potrącenia na rzecz rodzinnych?
Jak to ująć? Proszę o podpowiedź.
podbijam takie samo mam pytanie jak jagodzianka proszę o podpowiedzjagodzianka pisze:Pytanko w tabeli c w punkt 1 doliczacie również wnioski złożone a przekazane do ROPS-u? czy tylko te które rozpatrujecie sami
Mamy taki sam problem. Mamy wykazać wszystkie dzieci, na które było wypłacone świadczenie w styczniu, a nie tylko te z nowych wniosków które wpłynęły w styczniu?Gość pisze:taka walidacja:
Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 części A (E1.1 *1 + E.1.2 * 2 + E.1.3 * 3 + E.1.4 * 4 + E.1.5 * 5 + E.1.6 * 6,2) >=0,95 * (A.1.5 + A.2.5).
czyli ze co? mam za mało dzieci wykazanych w tabeli E ?
a gdzie mogę znaleźć instrukcję jak to zrobić?SYGNITY pisze:Sprawozdanie jest w całości obliczane automatycznie. Tylko część F powinna być wypełniona ręcznie.