Sprawozdanie nowe
Re: Sprawozdanie nowe
Czy w tabeli A. pkt 1 ma być kwota faktycznie wypłacona czyli po potrąceniach, czy faktycznie należna,
a co jeśli są potrącenia na rzecz rodzinnych?
Jak to ująć? Proszę o podpowiedź.
a co jeśli są potrącenia na rzecz rodzinnych?
Jak to ująć? Proszę o podpowiedź.
taka walidacja:
Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 części A (E1.1 *1 + E.1.2 * 2 + E.1.3 * 3 + E.1.4 * 4 + E.1.5 * 5 + E.1.6 * 6,2) >=0,95 * (A.1.5 + A.2.5).
czyli ze co? mam za mało dzieci wykazanych w tabeli E ?
Suma wartości z wierszy 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 95% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 części A (E1.1 *1 + E.1.2 * 2 + E.1.3 * 3 + E.1.4 * 4 + E.1.5 * 5 + E.1.6 * 6,2) >=0,95 * (A.1.5 + A.2.5).
podbijam takie samo mam pytanie jak jagodzianka proszę o podpowiedzjagodzianka pisze:Pytanko w tabeli c w punkt 1 doliczacie również wnioski złożone a przekazane do ROPS-u? czy tylko te które rozpatrujecie sami
witam
Moje pytanie w/s sprawozdań dotyczy tego elektronicznego podpisu kwalifikowanego, posiadacie taki? dobrze rozumiem, że sprawozdanie ma być wygenerowane z programu np. Izyda przez użytkownika, a wysłane przez CAS z podpisem kwalifikowanym np. dyrektora? jak jest u was?
Moje pytanie w/s sprawozdań dotyczy tego elektronicznego podpisu kwalifikowanego, posiadacie taki? dobrze rozumiem, że sprawozdanie ma być wygenerowane z programu np. Izyda przez użytkownika, a wysłane przez CAS z podpisem kwalifikowanym np. dyrektora? jak jest u was?
Dokładnie! Kierownik lub zastępca. Ja osobiście nie mam. (nawet nie wiem czy mógłbym mieć podpis elektr)
Sprawozdanie nowe
Panie Tomu, lub inni chętni pomocy
Gdzie mogę znaleźć instrukcję jak pobrać to sprawozdanie i przekazać w cas?
Może jakiś link, bo u mnie w aktualizacjach jest tylko samouczek do wersji 1.1
Pozdrawiam
Mamy taki sam problem. Mamy wykazać wszystkie dzieci, na które było wypłacone świadczenie w styczniu, a nie tylko te z nowych wniosków które wpłynęły w styczniu?Gość pisze:taka walidacja:
I druga walidacja - jak liczycie 1,5% od tego co macie na wypłatę świadczeń czy od całości?
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Sprawozdanie jest w całości obliczane automatycznie. Tylko część F powinna być wypełniona ręcznie.
Tomek
a gdzie mogę znaleźć instrukcję jak to zrobić?SYGNITY pisze:Sprawozdanie jest w całości obliczane automatycznie. Tylko część F powinna być wypełniona ręcznie.
Oprócz Sprawozdanie nowe - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
sprawozdanie roczne
uzysk
jak myślicie??co robicie??
sprawozdanie 500+ (stan na koniec grudnia)
utrata/uzysk dochodu
gospodarstwo rolne
Koordynacja
Alimenty
Pomóżcie!
nietypowa sytuacja
anonim o marnotrawieniu
wezwanie a wydana decyzja
SKO A NOWY WNIOSEK
Dodatek dyferencyjny do Sygnity - problem
stypendium w okresie odbywania stażu z PUP
500+ związek a ślub