~Tomek przepraszam, iż się nie odezwałem ale miałem urlop. Oczywiście dzwoniłem do ministerstwa, zapewne efektem tej rozmowy było, jak widzę, wydanie sprostowania do wytycznych jak wypełnić sprawozdanie. Dobre i to ale generalnie żenua, wstyd że ministerstwo takie głupoty pisze a później odszczekuje to co wcześniej napisało. Bez słowa PRZEPRASZAM.
Niech się odezwie ktoś z podkarpackiego, ciekawi mnie jak liczyły reguły z SAC, które wcześniej były błędne.
Sprawozdanie rzeczowo-finansowe
Re: Sprawozdanie rzeczowo-finansowe
Grzegorz, a gdzie można to sprostowanie zobaczyć?
pozdrawiam
pozdrawiam
Tomek jest w SAC do pieczy opublikowane podobnie jak wcześniejsze wytyczne:
Szanowni Państwo,
W przesłanych wcześniej \"Wskazówkach do wypełniania sprawozdań\" w części dotyczącej sprawozdań powiatowych, w pkt 8 powinno być:
8. W tabeli A - Rodzinna piecza zastępcza udzielone świadczenia wydatki
na świadczenia wykazuje powiat, z którego terenu pochodzi dziecko, wykazuje także wydatki poniesione w ramach porozumień z innymi powiatami na umieszczenie dzieci w rodzinach zastępczych , jednocześnie tylko powiat, z którego terenu pochodzi dziecko wykazuje zwroty kosztów
na utrzymanie i wychowanie dzieci w pieczy zastępczej dokonane przez gminy.
Pozdrawiam
Leszek Sarnowski
Szanowni Państwo,
W przesłanych wcześniej \"Wskazówkach do wypełniania sprawozdań\" w części dotyczącej sprawozdań powiatowych, w pkt 8 powinno być:
8. W tabeli A - Rodzinna piecza zastępcza udzielone świadczenia wydatki
na świadczenia wykazuje powiat, z którego terenu pochodzi dziecko, wykazuje także wydatki poniesione w ramach porozumień z innymi powiatami na umieszczenie dzieci w rodzinach zastępczych , jednocześnie tylko powiat, z którego terenu pochodzi dziecko wykazuje zwroty kosztów
na utrzymanie i wychowanie dzieci w pieczy zastępczej dokonane przez gminy.
Pozdrawiam
Leszek Sarnowski
a to w sumie wiele się nie zmieniło, wykreślono tylko \"lub czasopisma\" ...
~Tomek
zgadza się, ale odpadł problem w które okienko w tabeli A wpisać kwoty wynikające z porozumień za dzieci w placówkach, choć pan nieśmiało przebąkiwał, iż powinno to być wpisane w tabelę C, ale wytycznych w tym zakresie nie zmienił.....

Oprócz Sprawozdanie rzeczowo-finansowe - Stare tematy przeczytaj również:
adopcja/ rodzina zastępcza
Sprawozdanie rzeczowo-finansowe raz jeszcze
Obszar miejski/wiejski w PEFSie
zespół interdyscyplinarny
!!!
starzy wychowankowie - kryterium
pełnoletni w rodzinie zastępczej przyznanie swiadczenia
miejsca dla małych dzieci
bariery
odpłatność
pełnoletni w rodzinie zastępczej
Otoczenie w PEFSie
kamizelka do oklepywania
elektroniczna niania
turnus
dofin. sport/kultura/rekr. - zawarcie umowy przed otrzymaniem środków?