sprawozdanie so1 tylko za II półrocze? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 05 sty 2021, 9:35

Wygenerowałam sprawozdanie so1 i pojawiło się tylko za drugie półrocze wogóle nie widać kosztów za I półrocze i łącznej kwoty. Czyli jest analogicznie takie samo jak za I półrocze tylko okres inny. Też tak macie?
socjalka
Referent
Od: 26 sty 2016, 13:57
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2021, 9:43

Tak, tam podajesz dane za II półrocze.

Taka mała instrukcja:
Utworzenie sprawozdania:
Sprawozdania->S01->Utwórz->Poczekaj
"W kolumnie 'Korekty dla wierszy 1-7 i faktycznie poniesione koszty dla wierszy 8-10' należy w wierszach 1-7 wpisać dane dotyczące liczby składanych wniosków wg rodzaju, jeśli wg ewidencji gminnej jest inna niż wynika to z danych z systemu SI KDR, natomiast w wierszu 8 należy podać łączną dla wszystkich rodzajów wniosków kwotę dotacji wykorzystaną w okresie sprawozdawczym (w przypadku sprawozdania za cały rok, również kwotę dotacji wykorzystaną w całym roku), a w wierszach 9 i 10 kwotę jaką jednostka faktycznie przekazała na dochody budżetu państwa. "

Jeśli kwoty w wierszach 1-7 są ok to zostawiasz tam zero, uzupełniasz tylko wiersz 8,9,10 za II półrocze.
Ja jeszcze w danych dodatkowych uzupełniam nr tel, ewentualnie w komentarzu możesz dodać uwagi (ale radzę sobie je zapisać gdzieś na pc w notatniku bo przy kolejnej edycji znikały - nie wiem czy to naprawili). Klikasz zapisz
Proszę pamiętać, ze ta kwota dotyczy faktycznej realizacji w II półroczu, czyli
Przykłąd: w pierwszym przysługiwało ci 150zł, faktyczna realizacja jaka poszła w pierwszym wpisałeś np. 100zł. A w drugim półroczu przysługiwało ci 500zł a faktyczna realizacja jaka poszła była 550zł (500zł za II półrocze i 50zł za pierwsze półrocze). Zatem sprawdzajcie co wpisaliście też w I sprawozdaniu.

Nie klikaj zatwierdź - bo zostanie przekazane.
Kliknij Wstecz.

Wyszukanie utworzonego wcześniej sprawozdania: -- @socjalka
Sprawozdania->Ponownie wybierz S01->Wyszukaj->Wyszukaj
Domyślnie na samej górze masz aktualne sprawozdanie, wybierasz je i klikasz Szczegóły.
Eksportuj PDF
Sprawdzasz czy wszystko jest poprawnie na wydruku pdf. Tam będziesz miała elegancko rozbicie za cały 2020 r. i II półrocze 2020 r.
Jeśli tak to klikasz Zatwierdź - wtedy sprawozdanie zostanie przekazane.

W przypadku konieczności edycji
Edycja utworzonego już wcześniej sprawozdania:
Sprawozdania->Ponownie wybierz S01->Szczegóły->Poczekaj
Popraw co masz poprawic, zapisz
Zatwierdzenie będzie skutkowało wysyłką sprawozdania, wiec polecam kliknąć wstecz i skorzystać z opcji wyszukania sprawozdania i jego podglądu w pdf.

Ależ to intuicyjne przecież... nie wiem kto wpadł na ten genialny pomysł, ale brawa się należą. A zapewne, to za grube pieniądze, jakiś duży zespół osób nad tym długo myślał :lol: :lol:
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2021, 13:59

a jeśli za I półrocze 2020 faktycznie poniesione koszty wynosiły 0, ponieważ były wypłacona dopiero w grudniu 2020 i jak wpiszę całość to przekracza przysługujące koszty ( bo przysługujące koszty są tylko ujęte za II półrocze ) czy mają być wpisane faktycznie poniesione koszty za cały rok czy jak to ma być ?
opsSR34
Referent
Od: 30 lip 2017, 14:56
Zajmuję się: ŚR, FA, DM,

Napisano: 07 sty 2021, 14:11

opsSR34 pisze:
07 sty 2021, 13:59
a jeśli za I półrocze 2020 faktycznie poniesione koszty wynosiły 0, ponieważ były wypłacona dopiero w grudniu 2020 i jak wpiszę całość to przekracza przysługujące koszty ( bo przysługujące koszty są tylko ujęte za II półrocze ) czy mają być wpisane faktycznie poniesione koszty za cały rok czy jak to ma być ?
Tak, będzie przekraczać przysługujące koszty, ale jak podejrzysz PDF'a tak jak pisałem to cały rok ci się zgodzi. W pierwszym półroczu przysługiwało ci xxx, ale wykorzystałeś zero. Natomiast w drugim półroczu wykorzystałeś to co ci przysługiwało za I i za II półrocze, więc wykażesz całość. (o ile w międzyczasie nie zrobiłeś żadnych błędów we wprowadzaniu danych do systemu i zgadza ci się to z twoim własnym rejestrem (o ile go prowadzisz) ).

PS. Moja odpowiedź dotyczy tylko przypadku użytkownika opsSR34, gdzie w pierwszym półroczu faktyczną realizację wykazał na zero, a przyslugiwała mu jakaś kwota i wykorzystał ją dopiero w drugim półroczu.
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2021, 18:26

Kiedy bedzie koniec wypełniania tych sprawozdań?
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2021, 9:04

Podbijam, do kiedy trzeba wypełnić , czy dobrze kojarzę do 10 lutego?
Montana1
Stażysta
Od: 03 gru 2020, 9:23
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne , Karta Dużej Rodziny

Napisano: 08 sty 2021, 9:48

naitsyrk85 pisze:
07 sty 2021, 18:26
Kiedy bedzie koniec wypełniania tych sprawozdań? Bo nie wiem czy czytaliscie ale planuja je usunac a kartę elektroniczna przenisieć do mObywatel
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 10 sty 2021, 21:23

michu95 pisze:
07 sty 2021, 9:43

Ależ to intuicyjne przecież... nie wiem kto wpadł na ten genialny pomysł, ale brawa się należą. A zapewne, to za grube pieniądze, jakiś duży zespół osób nad tym długo myślał :lol: :lol:
Zgadzam się, ten system projektował prawdziwy DEEBIL....i piszę to z pełną świadomością :) podkreślę DEBIL
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2021, 9:36

Montana1 pisze:
08 sty 2021, 9:04
Podbijam, do kiedy trzeba wypełnić , czy dobrze kojarzę do 10 lutego?
ktoś wie? :?
monelia100
Stażysta
Od: 18 kwie 2017, 16:46
Zajmuję się: SR

Napisano: 13 sty 2021, 10:16

Termin wyznaczy zapewne twój Urząd Wojewódzki, moze to byc 31 styczen, a moze to byc nsjpozniej 15 luty. Nic nie stoi na przeszkodzie by to sprawozdanie zrobic juz teraz.
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x