Sprawozdanie wojewódzkie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 20    [ Posty: 199 ]

Napisano: 30 sie 2016, 11:08

Witam, czy ktos może wie jak wypełnić wypełnić tab. B w ostatnim sprawozdniu które trzeba przekazać do do 02.09, głównie chodzi mi o informacje dotyczące
"liczba rodzin z ustalonym prawem do świadczenia wychowawczego na pierwsze dziecko w sytuacji, gdy członkiem rodziny jest dziecko legitymujące się orzeczeniem o niepełnosprawności albo orzeczeniem o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności" oraz "liczba rodzin z ustalonym prawem do świadczenia wychowawczego na pierwsze dziecko w sytuacji, gdy jest ono jedynym dzieckiem (we wniosku o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego wśród członków rodziny wskazane jest tylko jedno dziecko" jak pozyskac te informacje z sygnity?
mariola252
Stażysta
Od: 23 cze 2016, 9:23
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2016, 11:15

nie mam pojecia od 5, 5.1 i 5.2 ktoś jakies pomysły ??? myśle, ze punkt 5 może byc pobrany z sprawozdań rzeczowo-finansowych za poszczegolne miesiace z rubryki E1. CO myślicie??
EwelinaGops
Stażysta
Od: 07 lip 2016, 9:48
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2016, 11:21

też tak myślałam, ale czerwiec coś mi nie pasuje :(
rybus1

Napisano: 30 sie 2016, 11:24

nie mam chęci na liczenie tego ręcznie ;d no ale chyba nie bedzie wyjscia
Gość

Napisano: 30 sie 2016, 11:53

EwelinaGops pisze:nie mam pojecia od 5, 5.1 i 5.2 ktoś jakies pomysły ??? myśle, ze punkt 5 może byc pobrany z sprawozdań rzeczowo-finansowych za poszczegolne miesiace z rubryki E1. CO myślicie??
przygotowujemy procedurę serwisową na tę okoliczność, w podobnej formie jak wcześniej ze świadczeniami na pierwsze dziecko.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 30 sie 2016, 11:54

Ktoś może podesłać te wyjaśnienia do sprawozdania bo ja nie mam tego w Casie
zuzka

Napisano: 30 sie 2016, 11:55

Wyjaśnienie dotyczące tabeli B punkt 5:
"wskazuje się liczbę rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego za dany miesiąc (nie jest to tożsame z liczbą pobierających świadczenie w danym miesiącu)..."

Więc tak po polsku? Mam podać ilość rodzin za każdy miesiąc kto dostał decyzję czy jak? Np w kwietniu zrobiłem 80 decyzji (80 rodzin), w maju 250 (250 rodzin) i tak dalej? Czy w tym punkcie mają być też decyzje negatywne?
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 30 sie 2016, 11:57

Czy "liczba rodzin mających ustalone prawo do św na dziecko/dzieci na mc"... to może być tak:

Raporty ---> analiza wypłat
"okres, za który wypłata" ---> wybrać potrzebny mc np. 01.04-30.04
podział wg "mc, za który wypłata"

wygląda całkiem przyzwoicie ;-)
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2016, 12:01

voodoo pisze:Wyjaśnienie dotyczące tabeli B punkt 5:
"wskazuje się liczbę rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego za dany miesiąc (nie jest to tożsame z liczbą pobierających świadczenie w danym miesiącu)..."

Więc tak po polsku? Mam podać ilość rodzin za każdy miesiąc kto dostał decyzję czy jak? Np w kwietniu zrobiłem 80 decyzji (80 rodzin), w maju 250 (250 rodzin) i tak dalej? Czy w tym punkcie mają być też decyzje negatywne?

trzeba podać liczbę rodzin, które dostają św za np. kwiecień. nie wszystkie rodziny dostają św za te same mce bo np w jakiejś rodzinie dziecko kończy w maju 18 lat więc ta rodzina nie dostanie już św za czerwiec. albo jak się np przeprowadzą od jakiegoś mca to już za następny nie dostaną. spróbuj zrobić przez raporty i analizę wypłat
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2016, 12:09

małemiasto pisze:Czy "liczba rodzin mających ustalone prawo do św na dziecko/dzieci na mc"... to może być tak:

Raporty ---> analiza wypłat
"okres, za który wypłata" ---> wybrać potrzebny mc np. 01.04-30.04
podział wg "mc, za który wypłata"

wygląda całkiem przyzwoicie ;-)
tylko że to wychodzi liczba wypłaconych świadczeń a nie liczba rodzin a w rodzinie jest np 4 dzieci to liczy 4 wypłaty a nie jedną na rodzinę
zuzka

Strona 4 z 20    [ Posty: 199 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x