sprawozdanie z cas- Sygnity co moge zrobic

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

sprawozdanie z cas- Sygnity co moge zrobic

Post autor: referent12 »

Witam mam taki problem po wykonaniu sprawozdania w cas pojawia mi sie brak identifikatora w cbb przy duzej ilosci osob jest ta bład , ktory oznacza twarda walidacje. Jak moge wyeliminowac te błedy? prosz eo pomoc
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Re: sprawozdanie z cas- Sygnity co moge zrobic

Post autor: SYGNITY »

Walidacja pozostaje miękka - można wczytać do CAS, aczkolwiek warto przynajmniej część tych braków uzupełnić, wg naszej instrukcji.
Tomek
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

a gdzie moge znalezc taka instrukcje? ale tutaj mi pisze ze blad oznacza twarda walidacje?
sssasss
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: sssasss »

Witam, odnośnie zbiorów,pojawia mi się komunikat, że data złożenia wniosku jest wcześniejsza niż 1 kwietnia. Pracuje na zastępstwo i po prostu koleżanka wcześniej omyłkowo wpisała rok 2014, decyzja zatwierdzona, wypłaty poszły. Czy jest możliwość modyfikacji daty w tym wniosku?
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

referent12 pisze:a gdzie moge znalezc taka instrukcje? ale tutaj mi pisze ze blad oznacza twarda walidacje?
link do instrukcji już dziś podawałem:
SYGNITY pisze:tutaj ten opis:

https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... -2-2.7.pdf

jeśli to nie pomaga, bo czasem może nie pomóc - identyfikator CBB jest nadawany przez CBB a nie przez nas, więc tak do końca na to wpływu nie mamy, to należy mimo to wysłać zbiór. Ale najpierw spróbować tego co napisaliśmy.
pozdrawiam
Mówiono nam, że od 1 lipca będzie twarda, dlatego raport tak pisze, ale ponieważ walidacja pozostała miękka, więc my też zmienimy opis w raporcie na miękką, od dzisiejszej wersji 2-3.5.
pozdrawiam
Tomek
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

bardzo dziekuje za informacje:)
Ola9393
Stażysta
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Post autor: Ola9393 »

sssasss pisze:Witam, odnośnie zbiorów,pojawia mi się komunikat, że data złożenia wniosku jest wcześniejsza niż 1 kwietnia. Pracuje na zastępstwo i po prostu koleżanka wcześniej omyłkowo wpisała rok 2014, decyzja zatwierdzona, wypłaty poszły. Czy jest możliwość modyfikacji daty w tym wniosku?

mam taką samą sytuację ;/
ODPOWIEDZ