sprawozdanie za 02.2021 sygnity

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ANDZIA08
Stażysta
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Re: sprawozdanie za 02.2021 sygnity

Post autor: ANDZIA08 »

anetaaaa pisze: 08 mar 2021, 10:36
ANDZIA08 pisze: 04 mar 2021, 10:59 Ja pracuje na TOP TEAMie ale podpowiedzcie czy u Was też tak jest, że w C.1 wiersz 1 liczy wszystkie wnioski ZŁóżONE w lutym, nawet te odebrane w marcu, natomiast w C.1 wiersz 2 liczy już tylko te odebrane w lutym, pomija natomiast te złożone w lutym a odebrane w marcu. Czy to tak ma być, czy błąd systemu bo to jest strasznie nie logiczne i ciężko się z rozumem połapać....
Tak samo wygląda sytuacja w C.2. wiersz 1 liczy wszystkie a w wierszu 2 tylko te pobrane w lutym...
Też pracuje w programie TOP TEAM i zastanawiam się jak liczyć wnioski w części C.1 sprawozdania. Czy liczyć wnioski złożone w lutym, ale wczytane dopiero w marcu ?
Dostaliśmy z Urzędu Wojewódzkiego w warszawie pismo z dnia 03.03.2021 r., gdzie piszą, że liczy się data odbioru wniosku ze skrzynki PIU:/ także sami motają a później są problemy...Tyle lat już się robi te sprawozdania i ja tak nigdy nie robiłam, tylko liczyłam te wnioski, które osoby faktycznie przesłali danego miesiąca i powiem szczerze, że nie wiem czy mam to zmieniać...
anetaaaa
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: anetaaaa »

ANDZIA08 pisze: 08 mar 2021, 12:53
anetaaaa pisze: 08 mar 2021, 10:36
ANDZIA08 pisze: 04 mar 2021, 10:59 Ja pracuje na TOP TEAMie ale podpowiedzcie czy u Was też tak jest, że w C.1 wiersz 1 liczy wszystkie wnioski ZŁóżONE w lutym, nawet te odebrane w marcu, natomiast w C.1 wiersz 2 liczy już tylko te odebrane w lutym, pomija natomiast te złożone w lutym a odebrane w marcu. Czy to tak ma być, czy błąd systemu bo to jest strasznie nie logiczne i ciężko się z rozumem połapać....
Tak samo wygląda sytuacja w C.2. wiersz 1 liczy wszystkie a w wierszu 2 tylko te pobrane w lutym...
Też pracuje w programie TOP TEAM i zastanawiam się jak liczyć wnioski w części C.1 sprawozdania. Czy liczyć wnioski złożone w lutym, ale wczytane dopiero w marcu ?
Dostaliśmy z Urzędu Wojewódzkiego w warszawie pismo z dnia 03.03.2021 r., gdzie piszą, że liczy się data odbioru wniosku ze skrzynki PIU:/ także sami motają a później są problemy...Tyle lat już się robi te sprawozdania i ja tak nigdy nie robiłam, tylko liczyłam te wnioski, które osoby faktycznie przesłali danego miesiąca i powiem szczerze, że nie wiem czy mam to zmieniać...
Mi program wyliczył z wnioskami złożonymi w lutym, tylko w części C.2 w wierszu 2 program wykazuje mi wnioski wczytane w lutym i sama nie wiem, czy tak jest dobrze
Pola1
Referent
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

Post autor: Pola1 »

W tabeli C1 liczycie wszystkie wnioski złożone w lutym czy tylko te które są zapisane z datą odbioru w lutym?
$Megi$
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW
Kontakt:

Post autor: $Megi$ »

A w części D sprawozdania dobrze program liczy liczę dzieci?
$Megi$
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW
Kontakt:

Post autor: $Megi$ »

W części D liczba na które wypłacono 500+ bo mi liczy dzieci które maja przyznane od 01.03 i wypłaca w marcu a jak jest u Was?
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Post autor: nowa26 »

A czy wnioski ze statusem anulowany i zamknięty bez nadania biegu mają być liczone do sprawozdania?
Pola1
Referent
Kontakt:

w lutym i w marcu można składać wnioski papierowo na okres świadczeniowy 2019/2021?
mileslaw
Praktykant
Zajmuję się: tworzę magiczny kod oprogramowania :)
Kontakt:

Post autor: mileslaw »

MarBa pisze: 04 mar 2021, 12:38
Moim zdaniem data odbioru nie ma tutaj nic do rzeczy. Wniosek z datą luty 2021 odebrany przez nas w marcu powinien byc zaliczony do wniosków złożonych w lutym.
Oj mieszają teraz te programy z tym sprawozdaniem...
Witam
Arek z TT z tej strony. Zgodnie z otrzymanymi wytycznymi (od MRPiPS), wnioski przekazane elektronicznie uwzględniamy w sprawozdaniu zgodnie z datą odebrania wniosku a nie datą wniosku. Czyli jeżeli ktoś złożył wniosek 28 lutego w niedzielę a Wy odebraliście go 1 marca w poniedziałek to wniosek powinien być wykazany w sprawozdaniu za marzec a nie luty.

Pozdrawiam
Pola1
Referent
Kontakt:

Informację z UW o przyznaniu świadczenia wychowawczego wlicza się do sprawozdania jako informacja wydana przez organ właściwy (tabela C.1. wiersz 3)?
ODPOWIEDZ