A abonament za wynajem sprzętu płacony miesięcznie albo abonament za telefon i dostęp do internetu? Wykazujemy? w jakich kwotach? zsumować miesięcznie?
za dzieci w pieczy nie bo to nie jest zamówienie publiczne. Płatność wynika z ustawy o wspieraniu rodziny.
Abonament owszem tak. My mamy umowy więc wykazujemy wartość z umowy a jak nie ma umowy to wykazujemy wartość z faktur
witam, czy wydatki z faktur zakupowych dla obywateli Ukrainy, które były ponoszone w związku z zakwaterowaniem ich w gminnych obiektach? faktury zakup żywności, mediów? Faktury za środki czystości, leki i wyposażenie dla obywateli Ukrainy czy tez powinny być ujęte? z góry bardzo dziękuję za podpowiedź.
Czy liczycie do sprawozdania noty księgowe za dożywianie?
Bo u mnie księgowa kazała wliczyć, ja tam mam podpisane porozumienia a nie umowy i nie mam żadnych zamówień publicznych na dożywianie. Nie ma cateringu, dzieci uczą się w szkole tam jest kuchnia gotują i wystawia notę za posiłki?
wszystkie kwoty wynikające z delegacji pracowniczych, które sa wypłacane pracownikom, które związane są z realizacją zobowiązań wynikających z Kodeksu pracy to nie będzie to zam.pub.Natomiast jeśli są to dodatkowe koszty związane z delegacją pracownika takie jak. np.hotel,wyżywienie /za zgodą pracodawcy/ to już jest zam.pub.